úterý 15. dubna 2014

Kontejnery na bioodpad již v akci

Nakoukl jsem - a byl tam jenom bioodpad
Jak před časem oznámil božický obecní úřad, ke štěpkovači a kontejnerovému nosiči Bonetti bylo pořízeno i pět kontejnerů na bioodpad. Tyto kontejnery budou pravidelně přistavovány do vybraných a předem ohlášených lokalit v obci.
Po naplnění rostlinným odpadem budou poté vyváženy na kompostiště. Osobně jsem viděl tento kontejner před parčíkem za Petrášovými. Jenom doufám, že v kontejnerech bude bioodpad, nikoliv plasty, polystyrén či matrace. Nakoukl jsem - a byl tam jenom bioodpad.
Z informací obecního úřadu k této aktivitě vyjímám:
V závěru roku 2012 jsme připravili projekt „Zavedení separace a svozu bioodpadů v obci Božice“. Na základě tohoto projektu jsme získali dotaci z Operačního programu životního prostředí na zakoupení kontejnerového nosiče, kontejnerů a štěpkovače. Výše příspěvku žadatele - obce Božice je 10% z celkové ceny (239.338,- Kč), podpora EU – Fond soudržnosti je 85% (2.034.364,- Kč) a dotace SFŽP ČR je 5% (119.668,- Kč). Štěpkovač byl dodán v srpnu 2013 a již od podzimu je používaný k výrobě štěpků, kterými se topí v kotelně „Na posádce“. Pří údržbě obecních lesů a zeleně v obci bude využívaný kontejnerový nosič Bonetti a celkem pět kontejnerů. 

                                (lan) s použitím http://www.bozice.cz/

Žádné komentáře:

Okomentovat