sobota 4. října 2014

Vyšly předvolební Noviny Niva

V závěru prvního říjnového týdne se na pultech našich obchodů objevilo letošní druhé číslo Novin Niva. Je to především číslo, v němž téměř všichni starostové obcí bilancují právě končící volební období.
Božický starosta Karel Hala věnoval téměř stranu a půl  nejen hodnocení toho, co se v obci podařilo vybudovat, ale zhodnotil i fungování rady obce, zastupitelstva obce a přidal i přehled o práci jednotlivých členů zastupitelstva. Před volbami je určitě takový přehled docela zajímavý.
Svou čtivostí určitě zaujmou i dva publicistické příspěvky, a to od Mariana Kvardy k úpravě cest z Božic do Hrušovan n. Jev. a do Šanova a Boženy Hanzalové o božické účasti na závodech dračích lodí v Jevišovicích.
Ani další obce nezůstaly tentokrát pozadu a tak si můžeme přečíst o mnoha akcích, které byly během léta k vidění, slyšení i aktivní účasti připraveny pro občany obcí DSO Niva i návštěvníky z okolí.
Před novými zastupitelstvy bude po volbách stát kardinální úkol: Jak dál s Novinami Niva, jak dál se spoluprací členských obcí DSO Niva, jak zvýraznit činnost nového  sdružení obcí Hrušovanska Místní akční skupiny (MAS) Hrušovansko.  Moc dobře o tom píše paní Marie Maderová, členka správní rady MAS Hrušovansko, jinak předsedkyně Okrašlovacího spolku Šanov.

                                                                               Ladislav Nevrkla




Žádné komentáře:

Okomentovat