čtvrtek 1. ledna 2015

Do nového roku v Božicích klidně

Bez velkých emocí a přehnaného nadšení a očekávání vstupují do nového roku 2015 Božice. Závěr roku 2014 byl ve znamení množství drobnějších společenských a sportovních akcí, a tak to asi v daný okamžik mělo být.
My se od půlky prosince v rámci rodiny potýkáme s nachlazeními, angínami a silným kašlem. To poslední mě postihlo den před Silvestrem a tak tyto dny trávím doma na bylinkových čajích, kapkách proti kašli a s dalšími potřebnými doplňky.
Silvestrovské akce v Božicích a okolí byly většinou domluvené v menších skupinách (v myslivecké klubovně či v klubovně na hřišti) nebo doma u vynikajících zábavných pořadů v telce (jako ostatně vždycky, že?). Výjimkou byl pokus o návrat silvestrovské zábavy v božickém kulturáku. Jak se podařil, nevím, jelikož sedím doma a léčím se. Další větší veřejnou akcí byl Silvestr U Želvy v Čejkovicích. Vím, že se tam i z Božic návštěvníci chystali. Řada dalších božických občanů trávila Silvestra s přáteli a známými i hezkých pár kilometrů od Božic, ale i to je v pořádku. Člověk se má bavit tam, kde se cítí dobře, mezi svými.
Jo a abych nezapomněl: Božické ohňostroje byly letos nádherné. Nevím, kdo je odpaloval - viděl jsem v našem okolí dva krásné. Po půl jedné byl v Božicích klid a mír, vklouzli jsme do nového roku 2015 ani nevíme jak. Já si přepnul program na ČT Sport a dodíval jsem se na důležitý hokejový zápas, v němž naši 20-ti letí srdcaři smetli Rusáčky 4:1. Po zásluze.
             (lan)

5 komentářů:

  1. asi 120 lidí a zábava,no ...silvestrovská

    OdpovědětVymazat
  2. Nic proti ohňostrojům na Silvestra, jednou za rok si člověk domácí zvířata ohlídá. Ale bezohlednost lidí, co střílí nepřetržitě petardy už téměř od Mikuláše každý večer a děsí psy a hospodářská zvířata v celém širokém okolí, mě štve. Škoda, že neexistuje nějaká vyhláška, která by toto alespoň trochu omezila, nebo upravila pravidla. Myslím, že nejsem jediná, koho to rozčiluje. Hana Koledová

    OdpovědětVymazat
  3. Bohužel existuje ale pokud není žalobce není ani soudce

    OdpovědětVymazat
  4. to jakože nikdo neslyší ty rány a dunění????

    OdpovědětVymazat
  5. Ty rány a dunění slyší každý ale jde o to že pokud dotyčného nechytíte přímo za ruku a neprokážete že to byl zrovna on neudělá s tím nikdo nic. Jelikož je to přestupek těžko prokazatelný je těžké na někoho ukázat, navíc i když ukážete a prokáže se nikdo z vás nesundá nálepku.Je to stejné jako když se pokreslila obec a rozkopali vloni odpadkové koše.Údajně se vědělo kdo to byl ale postih se nekonal.

    OdpovědětVymazat