čtvrtek 1. září 2016

Stavba kruháku v Božicích může začít

Jedna z etap výstavby v datailu
Vlastně kromě úmrtí dvou starších žen, které mají vztah k Božicím, se dneska o ničem jiném v Božicích nemluví, než o zahájení stavby okružní křižovatky. Z publikovaných materiálů, ale není mnohé zřejmé a tak se budeme určitě zajímat o bližší vysvětlení na čtvrtečním zasedání obecního zastupitelstva.


Z textu a připojených fotografií je patrné, jak bude zajištěn provoz během výstavby. Není však z nich vidět, jak bude okružní křižovatka vypadat a hlavně, jak bude vypadat její "doprovodný program": nová autobusová zastávka, nový chodník v blízkosti křižovatky a taky napojení jednotlivých komunikací v okolí nového kruháku.

Podle dokumentace se může začít pracovat již příští týden.

Zatím tedy aspoň zveřejněná fakta:













1 komentář:

  1. Omlouvám se ale nemůžu si pomoci.Po vcelku pečlivém prostudování dostupných materiálů ohledně výstavby okružní křižovatky jsem došel k závěru že nejde ani tak o výstavbu kruháku nýbrž jen o upravu stávající křižovatky se středovým objízdným kruhem a to způsobem posunutí a přestavby stávajícího travnateho pásu dělící dosavadní křižovatku a zastávku pro bus cca o 5m do urovně komunikace směr jih.Tím se docílí uprava křížení komunikace při vjíždění na stávající hl.silnici od OU a vznikne prostor pro zbudování zastávky pro bus kde bus do ní bude najíždět jen jedním směrem.Tudíž nelze toto považovat za okružní křižovatku natož bezpečnou kde dle mého názoru riziko střetu vozidel a osob stále trvá a o spomalení provozu nemůže být ani řeč.Defakto se změní jen trasa nájezdu a výjezdu od a ke OU. Po pravdě na papíru vše vypadá jinak než ve skutečnosti a teprve čas ukáže zda rozhodnutí a investice byla správná.

    OdpovědětVymazat