sobota 17. září 2016

Vedra končí, kruhák začíná. Pod masnou plno problémů (akt.20.9.+foto)

Budoucí chodník k nádraží - po 145
letech od stavby dráhy a nádražří
v Božicích
S úderem páteční půlnoci, s úplňkem a polostínovým zatměním Měsíce, se znojemským historickým vinobraním a se sobotním s napětím očekávaným fotbalovým soubojem o důležité body v okresním přeboru ocitáme se uprostřed letně podzimního měsíce září.


"Tak, kde se začalo s kruhákem," vítal mě hlasitě kamarád Milan ve čtvrtek. V pátek už na vlastní oči viděl další část přípravných prací. Dílo bylo zahájeno a my budeme každý den sledovat, jak to stavební firmě půjde hezky od ruky.

To v závětří u mlýna postupuje pomaloučku polehoučku závěrečná fáze stavební rekonstrukce mostu přes Jevišovku v Zámlýní. Stav v sobotu dopoledne vidíte na fotografiích.

Co na fotografiích neuvidíte, je vloni rekonstruovaná místní komunikace v ulici Pod Masnou. Nechce se mi to ani fotografovat. A to jsme se na to všichni tak těšili. Osobně mně vadí nepovedený retardér u Tarabových. Vedeme polemiku, že by tam měla být ještě nějaká značka a hlavně - špatně je i "Zóna 30", protože přes ten retardér musíte jet rychlostí "15", abyste si nezpůsobili újmu. Své by o tom vyprávět mohl třeba šofér Mira, který si neuvědomil, co tam od loňská čeká za záludnost, jel prý pomalu, ale retardér ho vynesl do výše a po dopadu motor zaškytal a zhasl. Jako zkušený opravář závadu odhalil a opravil, ale je to špatně, že tam něco takového vůbec je.
Ještě horší situace v ulici Pod Masnou však nastává, když zaprší. V části této ulice, které můžeme říkat třeba "Pod Moruší" nenajdete ani jednoho spokojeného obyvatele. Důvodem je špatně naklopená silnice a voda, která se valí na jejich domy, zatéká do velkých sklepů pod silnicí a vůbec je tam ještě dalších nedostatků. Třeba propadajících se kanálů. Asi by stálo za to vyvolat s firmou, která silnici vysoutěžila nejnižší cenou,  reklamační řízení. Přeci není možné nechat věci tak, jak jsou. Silnice by měla sloužit bez nějakých větších oprav dalších třeba 20 let.

Radost pohledět je do sklepní uličky Pod Sýpkou. Tam se pořád něco děje a pořád k lepšímu. Dneska máme "fotbalovou" návštěvu, tak se tam stavím za chvilku pro burčák. Pravý, nefalšovaný ...

Samozřejmě, že se toho v Božicích událo mnohem víc, ale jsou věci, o kterých se nepíše, a tak dnešní "okénko" ze života Božic zakončíme trošku optimisticky. Ať už konečně zaprší!

Jak to začalo s kruhákem:












Jak to začalo s chodníkem k nádraží:




A oprava mostu v Zámlýní:







9 komentářů:

  1. Netropte paniku.Ta značka nemá s retardérem nic společného.Ta značka omezující maximální rychlost je tam kvůli bezpečnosti procházejících osob a hluku od kol při průjezdu po kostkách v uličce,né skrze retardér.Chyba je ta že na retardér není nikde upozorněno dopravní značkou což by mělo být automaticky při zřízení retardéru.No ale kde není žalobce není ani soudce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenom škoda,že jste sem nedal fotografie horního retardéru,ale hlavně ten nepovedený nedodělaný vjezd na silnici naproti Jednotě. Leží tam starý panel,kus asfaltu,návaznost na silnici od kolonky špatná,ve strouze zapomenutá skruž. To přece není dokončená práce.Od toho někdo jen tak utekl!?

      Vymazat
  2. E.ON oznamuje, že důvodu plánovaných prací na zařízení distribuční soustavy bude přerušena dodávka elektrické energie ve středu 21. září 2016 od 7:15 do 15:30 v části obce Božice napájené z trafostanice „RD“ a „Škola“ a nádraží.

    OdpovědětVymazat
  3. Oznamujeme občanům, že ve středu 21.9.2016 bude obecní úřad z technických důvodů uzavřen.

    OdpovědětVymazat
  4. Na to že 15.9.2016 měla začít přestavba křižovatky a je 20.9 stojí zde jen ochraný plot, v kopci k nádraží 1 nakladač a sklopka jinak nikde nikdo se ani nedivím že stavba bude trvat přes půl roku.V Zámlyní se to taky nějak nehejbe a nechýlí ke zdárnému konci.Co nevidět je tu zima.S takovou to nebude ani za rok.

    OdpovědětVymazat
  5. Nepochopím, že se dělá chodník k nádraží, když je tam silnice samá VELKÁ díra.

    Ty díry jsou tak na zničení auta! Při vyhýbání dírám taky může dojít ke středu s jiným autem.....

    OdpovědětVymazat
  6. Ráno byla pěkná komedie kolem uzavření křižovatky. Postavili se zákazové značky ale už nikdo nedal informační značky o uzavření průjezdu Božicemi na začátky Božic neboli na nejbližší odbočku.O směrovkách k objížďce ani nemluvě. Těch aut a kamionů co zůstalo stát v kopci.Při příjezdu a průjezdu Božicemi je to jakoby zde teprv skončila válka.Silnice katastrofa,chodníky jakbysmet o veřejných prostorách nemluvě,hlavně že bude kruhák a to k ničemu. Už se občané Božic proberte a vemte si příklad třeba z Borotic,Čejkovic,Břežan

    OdpovědětVymazat