pátek 30. září 2016

Vyšel Božický zpravodaj č.5/2016

Božický zpravodaj se má čile k světu a ve schránkách se nám včera objevilo už letošní páté číslo. Každá domácnost je tak informována o tom nejaktuálnějším dění v obci a není tak žádné výmluvy, že jsem něco nevěděl.


Pokud jsem nevěděl, je to jednoznačně moje vina, že jsem se o důležité věci nezajímal. Takovou stěžejní informací je v nejnovějším čísle BZ 5/2016 informace na titulní straně nazvaná Změna v odvozu odpadů - označování popelnic nálepkami Rada obce Božice. Kdo považuje označování popelnic nálepkami za krok zpět v duchu rčení "to už tady jednou bylo", měl by vědět, že toto opatření Rady obce Božice je krokem vynuceným okolnostmi. Okolnostmi nepříjemnými, jelikož již několik let jsou občané upozorňováni na to, co do popelnic patří a co už nikoliv. Taky je to namířeno proti občanům, kteří zneužívají množství vyvážených popelnic zadarmo! Teď už to tak nepůjde a občané by měli respektovat nové opatření. Obavy můžou být jenom z jednoho, a to, že se nám odpad objeví na nepovolených či tzv. černých skládkách. I tak je třeba věřit ve zdravý selský rozum a počítat s tím, že se občané novému opatření přizpůsobí a budou ho respektovat.

Články z úvodních šesti stran Zpravodaje připojuji. Po kliknutí se vám každý obrázek zvětší do přijatelné velikosti ke čtení.
     (lan)






3 komentáře:

  1. V rámci spolupráce s redakcí Božického zpravodaje budeme od tohoto čísla (5/2016) mít k dispozici verzi BZ v pdf a tak si budou moci zpravodaj přečíst i mimobožičtí čtenáři. Viz http://probozice.blogspot.cz/2016/09/bozicky-zpravodaj-cislo-52016.html(lan).

    OdpovědětVymazat
  2. Dotaz: Kde je možno seznámit se s výsledky ankety vyhlášené OÚ ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Základní zmínka padla na posledním zasedání zastupitelstva asi v tomto duchu: "Lidi v Božicích jsou v podstatě spokojení." Ani nevím, kdy má anketa končit, třeba se ještě něco doplnilo a změnilo.

      Vymazat