neděle 19. března 2017

Dne 19.3.2017 v 18 hodin se otvírá kruhák v Božicích (akt.22.3.)

Zdá se to až neuvěřitelné, ale pro mnoha odkladech a žádostech o prodloužení stavby se dneska - v neděli 19.3.2017 - od 18 hodin může projíždět novým kruhovým objezdem v Božicích. Dávat pozor ale musíme, protože stavba ještě není dokončená, což je patrné ze snímků, která přidám během večera.
V Údolí lásky nám nová silnice končí kousek za, zdá se že dobře, rekonstruovaném mostu.
Práce na kruhovém objezdu a jeho okolí je ještě jako na kostele. Nejhorší nás však určitě teprve čeká. Řada řidičů si bude chvíli zvykat na průjezd kruhákem a dnes krátce po 18 hodině jsem byl svědkem toho, jak řidič nové oktávky jedoucí zespodu (od Mackovic) projel kruhákem směrem na Hrádek způsobem, jakým byl zvyklý!!! Ráno se půjdu podívat, kolik vozidel bude trčet uprostřed nedokončeného středového tělesa.

Jednou z příčin dnešního dopravního přestupku může být i to, že malý bagřík odstavil zaměstnanec subdodavatelské firmy tak blbě a nevhodně, že zastiňuje dopravní značky s kruhovým objezdem. I tak to byla trestuhodná řidičská chyba!!! Vidíte to na druhém snímku.

Aktuálně: Ve středu večer jsem se zašel podívat na čerstvě osvětlený kruhák. Tak jsem pozměnil úvodní fotografii.
        (lan)




































Foto 22.3.2017 v 21:10 h:








7 komentářů:

  1. Božice budou in, už mají kruhák...

    OdpovědětVymazat
  2. Musím uznat ačkoli jsem nebyl zastáncem výstavby kruháku že to bude velice pěkný až to bude doděláno.Ale nejvíc na celé trase se mi líbí ten mostek v udolí.

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem zvědavý, jak se na zastávku vejdou dva autobusy a jestli se jim podaří zastavit u obrubníku nebo se bude muset skákat na dlažbu.Přední dveře to asi zvládnou,ale ty zadní se až k obrubníku těžko nedostanou.No, uvidíme ,jestli je ta zastávka dobře navržena.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obávám se, že se zastávka moc nepovedla a bude to s ní, jak píšete. A přitom tolik volného placu jako měli silničáři v Božicích umožňovalo využít prostoru mnohem lépe. Je to samý oblouček, kopeček, dolinka, kudrlinka - a skutek utek. Uvidíme taky, jak to bude vypadat při prvním přívalovém dešti nebo prvním náledí!

      Vymazat
  4. Deník dne 22.3.2017: Kruhový objezd v Božicích funguje: Je již sedmnáctý v regionu. Zbrusu nový kruhový objezd využívají řidiči od konce minulého týdne v Božicích. Vznikl v souvislosti s rekonstrukcí průtahu obcí na místě dříve nepříliš bezpečné křižovatky. „Sice ještě není vše hotovo, ale po kruhovém objezdu se již od neděle může jezdit. Chybí dokončit chodníky osvětlení, střed objezdu a osadit silnici dopravními značkami. Zatím tam jsou jen přenosné. Hotovo má být v květnu," uvedl první muž obce Karel Hala. Jak dodal, doprava v centru Božic je nyní bezpečnější. „Navíc děti využívají zastávku autobusu, na kterou se bezpečně dostanou po chodníku," řekl.
    Zdroj: http://znojemsky.denik.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Už svítí kruhový objezd.

    OdpovědětVymazat
  6. Náklady na most v Údolí lásky: II/397 a III/4141 Božice, okružní křižovatka a most 397-004, 26 500 000 korun, stavba srpen 2016 až červen 2017

    OdpovědětVymazat