pondělí 13. března 2017

Když v Božicích váleli Hudbouni

Kytarista Hudbounů Robert Daniel
Už nějaký týden se bavíme o tom, že v Božicích taky existovaly kapely, které se tu více, tu méně pokoušely prorazit na poli show-byznysu. Teda tom amatérském. Jedním z hudebních těles, které zůstalo tak nějak v povědomí, byla vojenská skupina HUDBOUNI.


Nemám ani žádnou fotografii, ani neznám jména kluků-vojáků, kteří v kapele hráli. Jenom jsem si ověřil, že hrávali i ve starém kulturáku - dnes Hostinec u Kudličků - na několika zábavách, asi tak v polovině 70. let.
Tak pokud někdo něco víte, něco máte, nebo si na něco vzpomenete, tak pište.

Děkuji paní -mž- za zaslané fotografie.

Původně publikováno 1.3.2017.

                (lan)

Bubeník Venca (?)

Hudbouni na nějakém ASUTu


5 komentářů:

  1. Hudbouni, myslím, že váleli docela dobře. Hrávali na zábavách i na diskotékách v Božicích i v okolí. Taky se zúčastňovali armádních soutěží (ASUT) a umístili se vždy docela dobře. Kluci byli z celé republiky: Richard Händl (Praha)- zpěv, Mirek Kramoliš (Hodslavice) - klávesy, Venca (už nevím příjmení - bicí, Honza Fáze Šturma - baskytara,Robert Daniel - kytara a Karol Mareš - zvukař byli ze Slovenska. (mž)


    OdpovědětVymazat
  2. Jestli nějakou najdu, pošlu.(mž)

    OdpovědětVymazat
  3. Na baskytaru hrál taky v určitém období František Raj z Ostravy. A něco by o této kapele mohl vědět Jirka Kostelník, dnešní starosta Mohelna.

    OdpovědětVymazat