pátek 31. března 2017

Těžká dopravní nehoda na mackovské křižovatce (akt.1.4.)

Nejnebezpečnější místo na trase Pohořelice - Znojmo bylo dneska před polednem svědkem těžké dopravní nehody. Projížděl jsem tudy pár minut poté, co se stala, protože na místě nebyly ani policejní, ani hasičské sbory. Od Macek však už jeli Hrušovaňáci, tak jsem v koloně vozidel pokračoval rovně a odbočil až na Čejkovice.


Mobilem jsem udělal jenom jednu fotku autobusu v polích, další minimálně dvě zdemolovaná osobní vozidla jsem viděl, ale věnoval jsem se řízení a průjezdu mezi střepy a rozlitými kapalinami. Řidiči byli velmi ukáznění, projížděli jsme pomalu ale plynule jeden za druhým v obou směrech, odbočit na Macky se nedalo.
Stalo se na křižovatce I/53 Pohořelice - Znojmo a II/397 Mackovice - Hostěradice. Proto čtu s údivem policejní  a dopravní informace, že se to stalo na katastru Oleksovic a to vyznačení na mapě je taky zcela špatně. Co toto je za služby?
Píšou, že silnice je od 12:01 h uzavřená, že je tam vrtulník, že se střetla 2 osobní auta a autobus. To všechno můžu potvrdit, to jsem viděl na vlastní oči.
Nechci raději ani vědět, co přesně se tam stalo, jenom si myslím, že bude třeba konečně podat žalobu na správce silnice I. tř,. č. 53, protože svou dlouholetou nečinností  je jedním z viníků této nehody. Neumět za desetiletí vybudovat odbočovací pruh na Mackovice - Božice je podle mého názoru trestuhodné. Viníkem je i naprosto nepružné a chaoticky řízené ministerstvo dopravy, bez ohledu na to, kdo je zrovna ministrem. Všichni poslanci a jiní funkcionáři měli vždycky kolem voleb plná ústa řečí o tom, jak je tato silnice zanedbaná, nebezpečná, nedůstojná a jak je třeba ji opravit a modernizovat. Naposledy tím vším proslul bývalý hejtman Hašek. Jenže ten už je v politickém důchodu - a ono se neděje nic!!! Tak kolik lidských tragédií se zde ještě musí stát, aby se s tím hnulo?

Znojemský deník píše: Na silnici I/53 vedoucí ze Znojma na Pohořelice se v mackovické křižovatce střetla dvě osobní auta a autobus. Autobus jel směrem na Pohořelice, osobní auta ve směru na Znojmo. Řidič jednoho z osobních aut patrně nedobrzdil a auto, které jelo před ním, odhodil náraz na protijedoucí autobus. Autobus skončil v poli, stejně jako osobní auto. Na místo vyrazil vrtulník a dvě pozemní posádky. Muž středního věku utrpěl zranění neslučitelná se životem. Šlo o mnohočetná a vážná poranění. Řidič druhého auta byl při vědomí, ale měl stresové reakce. Putoval k ošetření do znojemské nemocnice. Zraněný byl řidič autobusu a tři cestující. Muž, který řídil odhozené auto a při nehodě zahynul, měl třiačtyřicet let a byl ze Znojemska. Druhé osobní auto řídil šestadvacetiletý muž z Kroměřížska.

Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/nehody/tragedie-auto-nedobrzdilo-a-odhodilo-druhe-proti-autobusu-jeden-ridic-zemrel-20170331.html
Silnice číslo 53 zůstala v místě nehody uzavřená. Policisté odkláněli dopravu ve směru na Miroslav a Čejkovice.

Až teď v podvečer jsem se dozvěděl, že řidičem, který přišel na mackovské křižovatce o život, byl bývalý božický občan a můj žák Pepa Veverka. Nikdo neví, proč odbočoval na Macky, ale stalo se .... Jeho partnerce Simoně i celé rodině upřímnou soustrast.

Spekulace byly taky kolem kontaktu autobusu. I na první fotografii je zřejmé, že má autobus poškozený levý předek od vozidla, které na něj "bylo hozeno". Samotný řidič autobusu byl přitom zraněn a autobus jízda autobusu přes příkop a polem byla zjevně samovolná. Vše mají na stole vyšetřovatelé.


Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/nehody/tragedie-auto-nedobrzdilo-a-odhodilo-druhe-proti-autobusu-jeden-ridic-zemrel-20170331.html

Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/nehody/tragedie-auto-nedobrzdilo-a-odhodilo-druhe-proti-autobusu-jeden-ridic-zemrel-20170331.html

Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/nehody/tragedie-auto-nedobrzdilo-a-odhodilo-druhe-proti-autobusu-jeden-ridic-zemrel-20170331.html

         (lan)
Z diskuze na idnes.cz:




Foto z firebrno.cz:


Pepa se Simonou na letošní božické zabíjačce...

Řidič tohoto vozu zahynul. Chtěl odbočit od Pohořelic na Macky
a narazil do něj zezadu nepozorný mladý řidič superbu
z Kroměřížska. Odhodil ho na projíždějící autobus ...






5 komentářů:

  1. Projížděl tama s nejmenované firmy kamarad a bohuzel mi říkal,že tam leželi lidi na zemi byla tam helikoptéra pry to bylo dost vazne 😓😟

    OdpovědětVymazat
  2. bohužel smrták :(

    OdpovědětVymazat
  3. Nechť je ti Pepi země lehká, budeš nám tu chybět. Cele rodině upřímnou soustrast....... :-( :-( Jarouš

    OdpovědětVymazat
  4. Kolik lidí ještě musí s prominutím "zařvat", než se tahle silnice přizpůsobí provozu ???? Člověk není neomylný, stát se může cokoli a tahle silnice nemá ani ty nejprachbídnější prvky pasivní bezpečnosti, které by měla v 21. století splňovat. Ať se vymlouvají politici na co chtějí, je to už dlouhá léta katastrofa. Asi až se něco stane někomu kompetentnímu, který s tím může něco udělat, se možná něco začne dít... David V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upřímnou soustrast celé Pepikovi rodině. Je to velká tragedie.A těm hovadum co se místo řízení věnují bůh ví čemu bych rozkopal ks..t.zbytečné úmrtí. A ti spratci si vůbec neuvědomují následky.

      Vymazat