sobota 20. ledna 2018

Ani vítač, ani kývač. Silný prezident

Tak mně včera chlapi zase připomněli Mirka Topolánka. Mají na to právo, ať už si o něm jinak každý myslíme své. Jedno mu však nelze upřít. Mirek Topolánek měl nejlepší volební slogan ze všech kandidátů, který jistě podpoříme všichni bez rozdílu: ANI VÍTAČ, ANI KÝVAČ. SILNÝ PREZIDENT. Autorem tohoto sloganu je Jakub Horák, člověk který na podzim pomáhal tvořit úspěšnou volební kampaň Pirátů. Něco k tomu jsem napsal do Babišových Lidových novin a přečtete si to tam v dnešním (sobotním) vydání.


DOPISY REDAKCI
Drahošovi by pomohlo Topolánkovo heslo
V pátek ráno jsem si uvědomil, jakou zbytečnou chybu udělal Jiří Drahoš, když odmítl přijmout do svého týmu Jakuba Horáka. Drahošovi totiž citelně chybí stěžejní Topolánkovo heslo: „Ani vítač, ani kývač. Silný prezident.“ A mohl by teď klidně mlčet.
Ladislav Nevrkla, Božice

Jiří Drahoš totiž před druhým kolem, které proběhne za týden, musí odrážet Zemanovy jedovaté sliny a sám nemá čas nastolovat svoje témata, která by musel odrážet jeho soupeř Miloš Zeman. Uvidíme, jak dopadnou dvě televizní debaty - ta první bude v úterý večer na Primě, druhá ve čtvrtek večer na ČT1.
O tom, koho podpořím ve druhém kole prezidentské volby, mám jasno: Bude to Jiří Drahoš. Zasloužíme si prezidenta slušného a důstojného, který se bude plně věnovat tomu, co prezidentskému úřadu patří a nebude se plést třeba do toho, co je jasně v kompetenci vlády, nikoliv prezidenta. Prezident by měl být nad věci a situace i emoce jiných zklidňovat a usměrňovat. To bohužel ten stávající nečiní ani omylem a naopak ještě sám přikládá pod kotlem! Naprosto zbytečně. Kdyby byl býval splnil to, co sliboval po svém zvolení před pěti lety, tak byl už před týdnem zvolen. Ale pozdě bycha honit ...
                                                                   (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat