středa 27. června 2018

Andrej Babiš ustoupil Bohumíru Radovi

Ještě 21.6.2018 to vypadalo takto:
V těchto dnech se na světlo boží dostala informace, že Agrofert stáhl insolvenční návrh na zemědělce a Babišova kritika Radu. Informoval o tom např. Babišův deník Mladá fronta Dnes dne 25.6.2018.


Kdo se pozorně dívá, potkává Bohumíra Radu poměrně často přímo u nás v Božicích. Stal se odborným poradcem Farmy Božice patřící společnosti Hortim.

Bohumír Rada uvedl, že jeho závazek činí 12 milionů korun. „Podle memoranda, které jsem uzavřel s Andrejem Babišem (ANO), tehdejším majitelem Agrofertu, když jsem odcházel z Jevišovic, jsem dostal stroje k obdělávání polí a za ně jsem měl zaplatit tím, že jim budu vyvážet kejdu. Oni to zpochybnili a tvrdili, že jde z mé strany o finanční závazek. Nyní jsme se tedy dohodli tak, že z 12 zbývajících milionů korun zaplatím zhruba polovinu penězi a druhou část vývozem kejdy. Splaceno musí být od 1. července za dva roky,“ uvedl Rada. Podle Hanzelky část již uhradil formou poskytnutí služeb. 
A vývoz kejdy je jistě potřebná a vítaná věc. Kejdy není na našich neprohnojených polích nikdy dost, to víme již od dob raného středověku!!! A co by to bylo za pole, kdyby nevonělo kejdou, že?

Spor tedy nyní končí díky dohodě v mediačním řízení. A jistě se brzy dočkáme chvíle, kdy se z Andreje Babiše a Bohumíra Rady stanou opět spolupracující partneři. Trh ukáže...

         (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat