neděle 10. června 2018

Most do Údolí lásky v České Kanadě

Ano, ano, zbystřili jste oprávněně! Most do Údolí lásky? Dokonce most do Údolí lásky a v České Kanadě? Prosím vás, kde to jsme? Kdo neví, tak jsme těsně za hranicemi Moravy, na rozhraní Čech, Moravy a Rakouska, v oblasti zvané Peršlák, kousek za Novou Bystřicí.


Vždycky mě fascinuje, když se ocitnu někde v naší republice a potkám se tam s názvem, který známe tady z našich končin. V České Kanadě to není jediné místo. Pro Božice však je to místo hodně symbolické (i sympatické), snad i posvátné!!! Však se mu taky budeme ještě v předvolebních "spotech" věnovat.
Takže ten Most do Údolí lásky je stejně příjemným a vyhledávaným místem jako třeba náš Božický rybník v našem Údolí lásky. Potkali jsme se tam s mladou rakouskou rodinkou, která si zde uspořádala svůj polední piknik.... :-)))))))))))). Není nic výmluvnějšího pro naplnění názvu "Údolí lásky". Z naší strany je půda mezi stromy posetá borůvčím a borůvky už letos 7. června začínají zrát a tak jsem je i ochutnal.
Taky jsem si dřevěný mostek do Rakouska přešel a nechal se zde zvěčnit. Pro ty z vás, kteří to zatím znáte pouze z Hardeggu, tak i Most do Údolí lásky u Peršláku je vlastně do poloviny český a z poloviny rakouský. Pro dnešní čtyřicátníky a mladší zážitek zcela běžný a normální, pro všechny starší pořád ještě věc neobyčejná a téměř neskutečná....Nebo si snad už nepamatujeme, jak jsme jezdili do Mikulova na zámek a dívali jsme se směrem na jih, kde už byla rakouská políčka, sady, lesy, vinohrady .... Kdybychom tak se aspoň jednou za život mohli tam tou krajinou projít....

                (lan)














Žádné komentáře:

Okomentovat