čtvrtek 28. června 2018

Fotbal nemá logiku. Do čela fotbalu patří Miloš Zeman (2. část)

Jsme jeden velký tým a popereme se
i s nepřízní osudu...
Zatímco my jsme před 14 dny nevěřícně kroutili hlavami nad sestupovým kritériem, díky němuž jsme spadli do nižší soutěže, na fotbalovém MS nepostoupil do dalších kol Senegal, protože měl při rovnosti všeho (bodů, skore, remíze ve vzájemném utkání) více žlutých karet než Japonsko. Nic proti nastaveným pravidlům, ale.... Sami jistě cítíte tu absurditu a svým způsobem nespravedlnost!!!


Pravidla jsou pravidla, ohýbat by se neměla, ale "krizové" okamžiky by měly být popudem ke změnám do budoucna.
Absurdita a svým způsobem zjevná nespravedlnost je v obou případech.
Už dávno před koncem krajských a okresních soutěží se špitalo o tom, že Hevlín svůj sestupující mančaft nepřihlásí ani do žádné okresní soutěže. Protože však I. B třídu dohrál, společně s Mikulovicemi sestoupil do okresu!!! Díky této konstelaci podle současných pravidel musely z okresu sestoupit tři týmy!!! Namočených bylo ještě dvě kola před koncem několik mužstev. Regulérnosti soutěže by bylo bývalo prospělo, kdyby se poslední dvě kola hrála nařízením OFS v jeden den a ve stejný čas. Nestalo se a výsledek na sebe nenechal dlouho čekat... Najednou všichni usilovně "pracovali" na záchraně a nikdo nechtěl věřit, že by se ziskem 32 bodů spadl do nižší soutěže! Stalo se, neboť podle pravidel při rovnosti bodů tří týmů rozhoduje o umístění "minitabulka" jejich vzájemných zápasů v celé sezoně. A v ní jsme měli o branku horší poměr!!!! Tak to je!!!
 Fotbalový "blbákov" pokračoval po přihlášení se týmů do okresních soutěží! Na mimořádný postup do okresu rády skočily Prosiměřice, protože tak je to v pravidlech. Do čtyřky však spadl Slup a taky Mramotice a najednou bylo ve III.A třídě jenom 12 mužstev. A tak byla nabídnuta účast v trojce dalším mužstvům. Kývli na to jenom v Břežanech, které byly jinak prvním jasným sestupujícím mužstvem z III.B, a tak se bude skupina III.A hrát v sezoně 2018/2019 pouze se 13 mužstvy. Božice jsou tak v krátké chvíli potrestány podruhé, protože v průběhu sezony budou 2 x stát - budou mít volný los!!!
To má být ta radost z lidového fotbalu? To má být ta pravá motivace pro hráče i diváky????

Vážení pánové z OFS, čekali jsme od nových časů operativnost, akčnost a hlavně snahu fotbal na okresní úrovni povzbudit a vytáhnout k lepším příštím. Určitě si nejen já myslím, že se to v roce 2018 až tak docela nepovedlo....
Do čela fotbalu patří asi typ Miloš Zeman, který ohýbá ústavu (=základní pravidla) k obrazu svému - a zatím mu všechno prošlo! Vy jste se (zatím) nepokusili o nic ...
       (lan)

P.S. Nebo se snad mýlím?

Žádné komentáře:

Okomentovat