neděle 15. září 2019

Jak být lepší a dostat pětku! (akt.+foto)

Svádět něco na slabého pomezního nebudeme, na pohotového šutéra Brveníka taky ne. Toho tak akorát můžeme domácím závidět. Za první půlku jsme si ale takový krutý výsledek asi nezasloužili.
OP: Rakšice A - Božice A 5:1 (1:1). Na 1:1 srovnával Jara Jandásek.

Ale jinak: Fotbal se nám 70' líbil, pak jsme moc chtěli, ale na co jsme sáhli, to se nepovedlo. A proti zabetonované obraně oslabených Rakšic už to nešlo...

Naše sestava: Pumpido - KaKa, Džamp, Roman - Zdenál - Čudl, Honza M., Míša, Lopík - Lovec a Jara. Na lavičce: Pavel, Lukyn, Tom, Soukič. Vedoucí Mirek, trenér Jura.

Běžela první minuta, v útočném pásmu byl faulován Jara, kopal Džamp - a Jara trefil hlavou břevno! A ještě se snažil střílet do skrumáže hráčů Honza M. Obratem nám domácí střelci Sobotka a Brveník ukázali, jak dokážou být nebezpeční. A opět náš útok po pravé straně končí faulem na Evžu a po rohu tvrdě pálí Čudl. Hra je rychlá a domácí už  kolem 5´ střídají svého záložníka Brázdu, který na terénu, který prý nebyl nejlepší, špatně došlápl. "Hoši, co je?", diví se zaskočení domácí diváci. Zato my jsme na míči, v pohodě a v trvalém tlaku. V 9´ po faulu na Čudla kope Honza M. - a opět výborný zákrok domácího gólmana Janderky! Dá se říct, že tento muž měl velký podíl na úspěchu domácích. V 11´ měli první gólovku domácí, naštěstí zachraňoval odkopem Roman. "Hoši, dostupujte k nim dřív!" vybízí naše hráče trenér Jura, který vidí naši největší slabinu už v těchto chvílích. Hra je pořád v tempu a napínavá. Tato idylka končí v 21´, kdy dostáváme laciný gól po perfektně sehrané akci domácích. Šanci vyrovnat vedení domácích 1:0 měl v 26´ Jara, ale domácí gološ byl opět na místě. Domácí přitvrdili, dostali první žlutou za nebezpečný faul a nakonec je Jara v 33´ potrestal vyrovnávací brankou hlavičkou na 1:1. Řada našich akcí si vysloužila potlesk (KaKa, Jara), ale gólový efekt tomu chyběl. Ukázkovou akci jsme předvedli ve 41´, chybělo opět "jenom" zakončení. A podobně v závěru poločasu dva pokusy Romana domácí brankář vychytal. V první půlce jsme byli jasně lepší.

A  podobně dobře naladěni jsme vstoupili do druhé půle. "P..o, jen trefit bránu!" povzdechl si jeden náš fanoušek po Čudlově ráně ve 49´. Byli jsme snad až přemotivovaní a až moc jsme si věřili. Otevřeli jsme ještě víc naši ofenzívu a v 52´ přišla studená sprcha! Nepřerušili jsme hru - a dostali jsme gól na 2:1! Potrestal nás "žlutý" Sobotka. V té chvíli jsme sice byli lehce zpražení, ale pořád jsme si věřili, že skóre opět srovnáme. Romana vystřídal čerstvý Pavel a hned se zapojil do naší útočné hry. Rakšická brána však byla dneska zakletá a neporazilo ji ani další břevno, tentokrát po Čudlově střele v 58´. Naši poslední gólovku neproměnil v 62´ Jara, který se ocitl sám před gólmanem a svou pravačkou míč zvedl. Po zemi, po zemi ...., šumělo v našich řadách. "My se nadřem na góly jak voli!"
No a pak přišla temná pětiminutovka, kdy jsme v rozmezí 65´ až 70´ třikrát inkasovali a rázem bylo po utkání! Po přímáku jsme zůstali stát a z nemožného úhlu se míč dostal do naší branky v 65´. Pak jsme otevřeli hru - a z rychlého protiútoku jsme inkasovali v 67´ počtvrté. Konečný účet nám vystavil v 70´ zapomenutý Brveník.
Postupně jsme do hry poslali další tři hráče, ale po ČK pro Sobotku (jak uvádí hlavní sudí, měl mu jí dát za hanlivé výroky vůči jeho osobě hned) se domácí stáhli na svou šestnáctku a my jsme bezúspěšně bušili do zavřených vrat. Úspěšný nebyl ani Honza M., ani Lopík. Prostě jsme museli zkousnout nepříjemně vysokou porážku a do soboty si to musíme srovnat v hlavě.

     (lan)
Foto z první půlky:











































Foto z druhé půle:

































Žádné komentáře:

Okomentovat