úterý 17. září 2019

Okresní fotbal zdrsněl. Taková je naše společnost?

Poslední kolo okresních fotbalových soutěží se neubránilo emocím. Kdo za to může? Sám život. V době, kdy je vše dovoleno, nikdo se ničeho nebojí, ještě se vysmívá, uráží kde koho, omluvit se za svoje výroky neumí a drze se dívá do očí.... Co potom chceme od obyčejného občana?


I amatérští sportovci jsou jenom lidé a jejich napnuté nervy občas prasknou. Ne, nikoho neomlouvám ani nevyviňuji, jenom suše konstatuji.

Tak třeba zápis utkání OP Hostěradice - Hrádek, které se hrálo souběžně s naším v Rakšicích, mělo podivný závěr. Ještě v 87´ vedli hosté z Hrádku 4:2 gólem Vlastimila Fortelného. A pak se něco stalo.
Zápis sudího Pikarta zní:

Fortelný Vlastimil87031770C

Červená karta C, Použití pohoršujících, urážlivých nebo

ponižujících výroků nebo gest, H. č. 11 Fortelný Vlastimil

Pohoršující urážlivé a ponižující výroky ty pičo vožralá ty

čuráku vyliž mi prdel a dej mi třeba červenou mě je to u

prdele následně jsem hráči udělil ČK hráč se otočil směrem

k rozhodčím ohnul se a stahl trenky a stále urážel

rozhodčího ta píča vymrdaná

Taky utkání IV.C třídy Hrušovany n. Jev. - Lopatov B, o němž domácí před zápasem psali v superlativech, že je to skutečné derby taky zde uvádějí návštěvnost 300 diváků!!!) došlo v závěru k nepříjemnostem, o nichž hlavní sudí Krula píše:

Vacek Michal7905121090

Červená karta během zápasu, Hrubé nesportovní chování, V

 90 minutě byl faulován hrušovanský hráč Sýkora Miroslav a

 gólman neudržel nervy na uzdě, přiběhl k němu a použil

 prudký úder do hrudi. Napadený hráč znovu upadl na zem.
Hořčica Milan8111154790

Červená karta během zápasu, Hrubé nesportovní chování,

 Žlutá karta podražení z boku v 32. minutě. Červená karta

 hrubé nesportovní chování napadení hráče domácího

mužstva prudkým strčením do hrudi (Pechál Lubomír), který

upadl také na zem.


A sudí Krula figuruje i v dalším emotivním zápase III.A třídy Micmanice - Únanov B. V zápisu o utkání sice nic není, ale podle neoficiální informace, kterou mám, tam jeden zkušený hráč Únanova dal políček pomeznímu rozhodčímu Palátovi. Ale asi je to jako ve slavném válečném Remarquově románu Na západní frontě klid: ... Nic zvláštního se nestalo.

                                 (lan)

3 komentáře:

  1. KR se zabývala událostmi v utkání 2019627A2A0701 Micmanice – Únanov „B“. Prozatím nepřijala žádné opatření a vyčkává na rozhodnutí disciplinární komise.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyrozumění o zahájení disciplinárního řízení: Disciplinární komise (dále jen DK) OFS Znojmo v souladu s ustanovením § 89 Disciplinárního řádu (dále jen DŘ) zahajuje disciplinární řízení (dále jen DŘ) na základě důvodného podezření ze spáchání disciplinárního přečinu v souvislosti s utkáním: Soutěž: Znojemské pivo III. třída skupina A Mezi družstva Micmanice-Únanov B.
       Účastníci řízení: Hráči: Meister Luboš,
       Rozhodčí utkání: KRULA Jaroslav, PALÁT Jiří, LUDVÍK Aleš
       Hlavní pořadatel: Zifčák Štefan .
      Všichni jmenovaní jsou povinni dostavit se na zasedání DK

      Vymazat
  2. Rozhodnutí DK OFS Znojmo:
    Michal Sobotka (Rakšice): v 75´ obdržel ČK za pohoršující a urážlivé výroky provedených zvlášť hrubými výroky vůči HR,za což se podle § 45/2 DŘ FAČR ve spojení s § 23 DŘ FAČR ukládá trest zákaz závodní činnosti na 4 soutěžní utkání nepodmíněně
    Vlastimil Fortelný (Hrádek): v 90´ obdržel ČK za pohoršující a urážlivé výroky po ukončení utkání při odchodu z hrací plochy,provedených zvlášť hrubými výroky vůči HR za což se podle § 45/2 DŘ FAČR ve spojení s § 23 DŘ FAČR ukládá trest zákaz závodní činnosti na 7 soutěžních utkání nepodmíněně
    Milan Hořčica (Litobratřice): když v 90´ obdržel ČK za HNCH ­ tělesné napadení ­ prudké strčení do soupeře rukou do hrudi v přerušené hře. Soupeř utkání dohrál,za což se podle § 48/1 DŘ FAČR ve spojení s § 23 DŘ FAČR ukládá trest zastavení závodní činnosti a zákaz výkonu funkce vedoucího družstva na 4 soutěžní utkání
    Michal Vacek (Litobratřice): když v 90´ obdržel ČK za HNCH ­ tělesné napadení ­ prudké strčení do soupeře rukou do hrudi v přerušené hře. Soupeř utkání dohrál za což se podle § 48/1 DŘ FAČR ve spojení s § 23 DŘ FAČR ukládá trest zastavení závodní činnosti na 3 soutěžní utkání
    Josef Rybanský (Slup): v 82´ obdržel ČK, když v přerušené hře použil vůči delegované osobě (HR) pohoršující, urážlivé, hanlivé posunky a výroky,za což se podle § 45 odst. 2 DŘ FAČR ve spojení s § 23 DŘ FAČR ukládá trest zákaz závodní činnosti nepodmíněně na 3 soutěžní utkání.

    OdpovědětVymazat