neděle 1. května 2022

Ani Hostimi jsme body nedarovali

 


Oba týmy, které v minulých dvou nedohraných ročnících bojovaly o čelo tabulky okresního přeboru, se letos nacházejí v rozdílné situaci. Zatímco my jsme se ujali vlády, hosté se pohybují ve spodní části a ke klidu potřebují ještě minimálně 12 bodů. Od nás si neodvezli ani jeden, i když pár příležitostí volajících po brance měli. Naše "osa" Pumpido - Kamil - Žanek doplněná kvalitní zálohou a spolehlivou obranou náš tým dovedla k dalšímu cennému vítězství.

OP: Božice A - Hostim 3:0 (2:0). Branky: 3x Žanek (Honza Lukáš)



Jak my, tak hosté jsme nastoupili téměř v nejsilnějších možných sestavách. Po tradiční zahřívací pětiminutovce, kterou nebezpečnou jedůvkou zakončili hosté z Hostimi, jsme kopali přímák v 7´a další nebezpečná střela téměř lízala naší zadní tyč v 9´. Pak jsme na dvě desítky minut opanovali hřiště my a svou převahu jsme korunovali dvěma brankami. Tu vedoucí dal ve 14´ Žanek k zadní tyči (1:0) a tu druhou přidal ve 27´ opět Žanek, když ukázkově využil povedený pas za obranu ... Stav 2:0 vydržel až do 86´, kdy střelecky disponovaný Žanek opět střelou na zadní tyč pojistil naše dnešní vítězství na konečných 3:0.

V průběhu zápasu nebyla nouze o několik zajímavých momentů, ale taky jsme jako diváci přetrpěly takové hluché pasáže, kdy se nic moc nedělo a bojovalo se někde ve středu pole. Za stavu 2:0 a při naší neschopnosti pojistit si vedení vycítili hosté šanci dát kontaktní gól a zápas zdramatizovat. Naštěstí se jim nepodařilo míč do naší bfranky dopravit ani jednou.

Po naší vedoucí brance mohli hosté v 16´ vyrovnat, ale povedená nebezpečná hlavička v síti neskončila. Vůbec většina hostimských příležitostí skončila mimo bránu (2x gólovka v 65´ nejdřív na dlouhou nohu a pak hlavička nad) a když už to byly tři tutovky, tak je bravurně likvidoval vynikající Pumpido (35´, 55´ a v samém závěru v 90´), potlesk si vysloužil i výborný obranný zákrok kapitána Kamila v závěru první půle.

Šanci na změnu skóre z naší strany měla v 30´ pěkná akce dvojice Žanek - Čudl, ten si však dal míč moc daleko. Nad skončil i Žapův přímák v 32´ a neujal se ani pokus Pacíka, který se ve 33´ nadvakrát snažil ve vápně dostat míč do branky soupeře. Pohledná byla akce dvojice Lovec - Žanek v 57´, Žanek - Pacík v 61´ a velká škoda, že akci Lovec - Žanek v 75´ zakončila slabá hlavička. Moc pěknou střelu poslal na bránu v 80´ Lovec. 

Dva momenty vyvedly hosty z míry a cítili se poškození. Jednak se snažili reklamovat ruku ve vápně a ještě větší vášně vyvolal nějaký kontakt v našem vápně. My jsme nikdo pořádně neviděli, o co šlo, takže jsme pouze sledovali emotivní reakce hostů. Sudí Koudela však posoudil oba zákroky jako hru v mezích pravidel.

My jsme pokračovali v dobrých výkonech poslední doby a dnes jsme těžili z výborné střelecké formy Žanka. Já však oceňuji celkového týmového ducha naší hry a je asi škoda, že se některé věci řeší příliš hlasitě a emotivně, což některým naším fanouškům vadí a považují to za zbytečné.

Do hry zasáhli i hráči z lavičky, mezi nimiž byl v 75´ i hrající trenér Jura, vracející se po zranění.

Při remíze Mor. Krumlova B s Jaroslavicemi 3:3 se souboj o vedení okresu asi zúží na dvojici Božice A - Hrádek. Uvidíme, jak se našim sousedům z Hrádklu povede dneska v souboji s bojujícími Rakšicemi A, které se na jaře nevzdávají a snaží se stůj co stůj opustit poslední místo v tabulce.

                   (lan)










Žádné komentáře:

Okomentovat