úterý 3. května 2022

Čarodějnice příště trošku jinak


 Ohlasy na letošní program pálení čarodějnic v Božicích jsem moc nezaznamenal. Na rozdíl od okolních obcí jako jsou Břežany nebo Pravice. Přesto mi dnes jeden názor dorazil a má určitě širší platnost a souznění i u dalších účastníků. Je zároveň inspirací a snahou dělat tradiční akci opět trošku jinak.


Nejdříve se autorka velmi pochvalně vyjadřuje k zajištění akce. Píše: Chtěla bych poděkovat všem, kdo se na letošních již oficiálních Čarodějnicích podíleli. Fotbalisté za barem super, Míša jako DJ taky díky

🙂 Myslím, že se dobře bavilo a děti i někteří rodičové si zatancovali a bylo to super 😊

Díky fotbalistům a hasičům je v naší obci veškeré kulturní dění zaobstaráno a myslím že na jedničku. Jsem ráda, že aspoň někdo tu něco dělá pro děti.

Názor a vlastně tvůrčí nápad zní:
Avšak měla bych návrh pro pořadatelé ohledně času. Průvod, když začíná takto pozdě, děti jsou unavené a hlavně je ještě světlo na lampiony. Zda by se nedalo začít dříve na hřišti, třeba i nějakou zábavou pro děti a průvod udělat jen po okolí?
Myslím, že za tento názor se postaví spoustu maminek, které buď byly nebo chtěly jít na sobotní čarodějnice, ale limitovat je čas. Myslím, že je naprosto zbytečné děti a rodiče tahat až do Křídlovic a zpět a hlavně se tentokrát šlo za světla a ani se lampiony nezapálily a vlastně ten průvod se uskutečnil po setmění na hřišti. Tak je potom opravdu zbytečná dlouhá cesta do kopce od Jednoty na hřiště.

Určitě se dá s tímto názorem a návrhem plně souhlasit. Nostalgie po lampionových průvodech se dá doopravdy zredukovat na menší kolečko, které už před několika lety úspěšně vyzkoušely božické maminky při halloweenském lampioňáku, a to od hřiště kolem školy, přes božický Strahov, podél pečovateláku a kulturáku zpátky na hřiště. A o zábavu se maminky dokážou taky postarat, jak ukázaly už třeba v roce 2011 - viz https://probozice.blogspot.com/2011/05/paleni-carodejnic.html

Podnět čtenářky a účastnice letošních čarodějnic zpracoval -lan-

Foto použito z fb obce Božice.





Žádné komentáře:

Okomentovat