pondělí 9. května 2022

Ani v Práčích jsme nezaváhali (akt.9.5.)


 První půlku jsme se museli vypořádat s aktivními domácími a uklidnil nás až gól do šatny v 45´. Druhý poločas jsme už měli více pod kontrolou a z horké půdy v Práčích si zaslouženě odvážíme plný počet bodů.

OP: Práče - Božice A 1:3 (0:1). Naše branky: 2x Žanek (Honza Lukáš) a 1x Lovec (Evžen Egner)


                      (lan)


Protože se k podrobnějšímu reportu dostávám až v pondělí večer, ocituji několik příspěvků z fbc:

Výsledek nakonec hodně dobrej ,na to, jak nás na úvod Práče tlačily....
Tlačit, tlačili ale nic nedotlačili
Tlačili jen díky rozhodčímu!! Ten se dneska předvedl! Hrozný! Z Práč Čerstvý a Martin Tkadlec jasný červený po dvou žlutých za fauly a nic a mě dal žlutou jen že jsem se usmál je to hrůza!!
Máme vynikajícího Pumpida v bráně, super stopera a správného kapitána Kamila (KaKa) a k ostrostřelci Žankovi bych přidal ještě bojovníka Evžena. Je to pravý Lovec a zaslouží si dát v každém utkání aspoň jednu branku!!!
A výborného kouče Juru!!! o je základ našeho letošního úspěchu. Zbývající hráči rostou a padají s nimi! Nechci to zakřiknout, ale zatím platí to první

Na branku soupeře jsme tentokrát vystřelili už ve 2´ a v 8´ jsme měli poprvé velmi blízko k vedoucí brance. Jenže míč kopnutý Žapíkem z rohu trefil nepřipraveného Rosťu do hlavy tak, že šel kamsi mimo... Prý ten míč trefil špatný roh hlavy :-)
Pak se do tlaku i šancí dostali domácí. Gólovku vybrazil bravurním zásahem Pumpido na roh. Ufff, to jsme se zapotili... šanci jsme měli i my, Čudlovu akci zakončovala v 16´ Rosťova hlavička. Tentokrát již dobře mířená. Nevyužili jsme ani přímák v 18´ po faulu na Čopka. Ten toho ostatně schytal v zápase ještě povícero... Rozháranou pětiminutovku utnula střela Čudla ve 22´ a 2x to měkce zkoušel Lovec, nohou i hlavou.
Zatrnulo nám ve 28´, naštěstí pro nás pěkná akci Práčí neskončila gólem, jelikož hráč č. 8 Kosec nedosáhl na zadní tyči ani neskutečně nataženou nohou! Už před ním byl jenom volný brankový prostor. I v dalších minutách byly na míči více Práče a tak exceloval jak náš kapitán Kamil, tak i gólman Pumpido.
V 33´ byl faulován Žanek, ale sudí Palát nám ponechal výhodu, kterou bohužel Rosťa jdoucí sám na brankáře neproměnil. V 39´ kopal přímák Žap. "Jak to šlo na bránu, tak to tam spadlo," komentovali mí sousedé na divácké lavičce. Ani domácí nevyužili standardek ke skórování a zdálo se, že poločas skončí plichtou.
Božice však mají Žanka, a ten vždycky něco vymyslí. Žanek si zaběhl za obranu, udělal i kapitána Petra Tkadlece a kolem dalšího práčského hráče poslal přesnou "ulici" k levé tyči a tím nás taky poslal do vedení 0:1! Gól do šatny má vždycky svou přidanou hodnotu.

Do druhé půle naskočil Číža a Soukič a naše hra se stala rychlejší, možná i přesnější, každopádně zajímavější. Moc jsme chtěli pojistit vedení, zatímco domácí vrhli všechny síly do vyrovnání nepříznivého stavu.

Proto už ve 46´ musel znovu ukázat své umění Pumpido a krásnou robinzonádou vytěsnil gólovku Práčí na roh!!! Ojojoj.... Po pěkné akci Žanek - Číža zůstal před domácí brankou ležet jeden z domácích hráčů s vyraženým dechem... nebyla to příjemná podívaná, podobně jako časté křeče jiných domácích hráčů, kde jim pomoc velmi často poskytovali naši! Byla to pěkná ukázka fair play i gentlemanství mezi hráči. Naši viditelnou převahu mohl korunovat v 55´ Lovec, ale centrovanou tutovku sklepl nahoru místo dolů... aspoň to tak komentovali mí sousedé. A v 58´ jsme zahodili další tutovku, tentokrát Číža hlavou neusměrnil Žankův centr... Náš tlak však pokračoval a v 59´ to konečně vyšlo. Na centrovaný míč tentokrát Číža nedoskočil, ale za ním stojící Lovec balón lízl perfektně a zvýšil tak naše vedení na 0:2.

Dalo se čekat, že domácí otevřou hru a vrhnou se do útoku. Naše první zaváhání ještě nepotrestali, byl z toho "jenom" roh... V 66´ jsme zcela nepochopitelně přestali hrát a domácí technickou střelou překonali jinak bezchybného Pumpida a zkazili mu tak x minut bez obdržené branky. Stav 1:2 dával domácím ještě naději. Po rychlé akci měli domácí gólovku už v 68´, ale opět neměli klid v zakončení. Ztrestat jsme je za to mohli my v 71´, kdy po akci Lovec - Žanek měl gól na kopačce Číža. Už jsme skoro vykřikli "Góóól!", ale domácí obránce míč vykopl z čáry...

Drželi jsme míč a snažili se zápas dohrát v poklidu. Na hřiště přišel Mira Gabrhel a Jura, měli jsme tam nějaké střelecké pokusy (Číža, Žanek, Lovec), hru zbytečně dramatizoval rozhodčí Palát, který mával žlutými kartami na všechny strany, často k údivu hráčů to odnesl i nevinný, ovšem červenou zapomněl tentokrát doma...možná to tak bylo lepší...

V 87´ se stalo to, čeho se domácí hráči i fanoušci obávali od úvodního hvizdu a na co jsme my naopak celý zápas čekali: Žanek dostane balón - a je to gól!!! Naše vítězství, tentokrát 1:3, dostalo tu potřebnou pojistku.

Díky našemu zlepšenému výkonu ve 2. poločasu skončil zápas po zásluze naším vítězstvím. A protože soupeři za námi zaváhali, vedeme momentálně okresní přebor s náskokem 5 bodů! To tady ještě nikdy v historii nebylo. A příjemnější to bylo o to, že se naše vítězství zrodilo před zraky nestora božického fotbalu a jednoho ze zakladatelů fotbalového oddílu 97letého Karla Haly nejst. Měl nepochybně radost ze svých následovníků. A my taky.

                                          (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat