neděle 29. května 2022

Tři kola před koncem máme 50 bodů

 


Docela napínavý souboj se odehrával v sobotu odpoledne na božickém hřišti. Vědomí odpovědnosti nám trochu svazovalo nohy, ale na rozdíl od českých hokejistů, kteří hráli v televizi souběžně s Kanadou o postup do finále, jsme se zkoncentrovali a houževnatého fotbalového soupeře jsme v závěru udolali. Obě branky dvou našich Honzů byly ukázkové a nebylo o nich pochyb.

OP: Božice A - Suchohrdly 2:0 (0:0). Naše branky: Honza Kudlička a Honza Lukáš


Počasí bylo fotbalově ideální, chvíli foukal i silnější vítr a hráči obou týmů se poučili z minulých silně větrných kol a fotbal hráli více při zemi místo vysokých nakopávaných a venkoncem dost nepřesných míčů.

Naše akce jsme tahali více po levé straně a hrající trenér Jura si na nedostatek práce vůbec nemohl stěžovat. Začátek tradičně pařil našemu soupeři, Sušky kopaly v rozmezí 2´- 3´ tři rohy a završily svou aktivitu i nebezpečným brejkem v 6´, aby je následně zpražil náš Žanek, ale ani napodruhé míč do branky neumístil. Nabídnuté šance však dneska neproměňoval jenom Žanek, ale i Rosťa a Pacík. Ve 12´ se ukvapil se střelou Rosťa a první gólovku nezúročil ve 24´ Žanek. Hra ožila, ale opticky byli stále ještě živější hosté. Zatrnulo nám kolem 35´,  kdy musel zasahovat Pumpido, ale nebylo to tentokrát s obvyklou jistotou. V 39´ nezpracoval těžký Žankův centr Rosťa, ale šance to byla! Hosty citelně oslabilo svalové zranění Zdeňka Adamova, do té doby jednoho z tahounů, ve 41´. Hráče museli z hřiště odvést dva spoluhráči za potlesku všech diváků. Hrálo se doopravdy vzácně fair a nebýt občasných verdiktů sudího Koudely, bylo by to před zraky předsedy OFS Znojmo Milana Večeři i kvalitní utkání.

Ještě lepší fotbal s více našimi šancemi nabídl druhý poločas. Oba týmy postupně prostřídaly, více to svědčilo nám a Honza Bártl se dokonce 2x dostal do brankové šance. Začali jsme zostra a kopali hned dva rohy. V 51´ se měkce pokusil do branky Lovec. Chtělo to napálit na zadní tyč! Chvíli na to naservíroval Lovec nádherný míč Rosťovi, ten ale nabídnutou příležitost nezpracoval a raději vystřídal. Viditelně jsme zabrali, rozehrál se jeden z našich dnešních pilířů Lovec na předstoperu a bylo to vidět i na našem zvýšeném tlaku na soupeřovu branku.

Nejvíc šancí měl Žanek, ale trošku se utápěl ve svých nekonečně dlouhých kličkách. Přesto to byl právě on, kdo si v 67´ vysloužil bouřlivý potlesk po nádherně umístěné ráně, kterou výborný gólman hostí brilantním zákrokem vypíchl na roh! V tutovce byl Soukič, ale místo branky z toho byl aspoň roh a i Soukič pustil na hřišti čerstvého hráče Honzu Bártla. Dvakrát se v dobré příležitosti ocitl Pacík a dobře vystřelil v 80´ Čudl. Ten v závěru zápasu vzal jeho dbnešní osud do svých rukou a nádhernou střelou k tyči nás v 88´ poslal do zaslouženého vedení 1:0. Mezitím jsme ovšem přestáli tři nebezpečné brejky soupeře, přičemž v 85´ spálil hosté tutovku! Mohlo to být vlastně všechno úplně jinak, jelikož to bylo ještě za stavu 0:0....

Definitivní pojistku dal v nastaveném čase pěknou brankou Žanek a podtrhl účet zápasu na 2:0.

Navýšili jsme náš bodový zisk na plných 50 bodů, přehoupli se v počtu vstřelených branek přes 80 (81), máme i nejmíň obdržených branek v soutěži (34) a Žanek přidal další bod do tabulky střelců OP (momentálně jich dal 39!) Uvidíme, jak dopadnou dnes naši pronásledovatelé Hrádek, Krumlov B a Prosiměřice.



Rozhodující závěrečné minuty utkání:























Žádné komentáře:

Okomentovat