neděle 22. května 2022

Z Horních Kounic vezeme bod aneb To nebylo tak zlý, paní Pavelčíková

 

Naše opory Kamil v
modrém a Pumpido ve
žlutém

Soupeři i diváci se diví, jak to že Božice vedou okresní přebor. Nic mimořádného se za tím hledat nemusí. Pokud jsme v optimální sestavě a hraje se na větším hřišti, dokážeme i z mála vytěžit maximum. "Úřadují" však i další okolnosti, které ovlivnit nemůžeme (počasí, rozhodčí, zranění, pracovní povinnosti) a s těmi pak podle  svého bojujeme. To platí i sobotní zápas v Horních Kounicích.

OP: Horní Kounice A - Božice A 0:0 (0:0).


Dlouhodobě absentující střední záložník Karlík, krajní bek Roman a krajní záložník Luky, oba včera chybějící pro pracovní povinnosti, podobně jako někteří další hráči, kteří naskakují do hry z lavičky, nám včera trošku víc chyběli. Navíc silný vítr, který nakopávaným míčům na menším hřišti v  H. Kounicích vůbec nesvědčil, a taky vůči nám dost přísný sudí Strapina, to všechno je jednou z příčin bezgólové plichty.

Očekávali jsme silný tlak domácích, které nepřehlédnutelně diriguje jarní výrazná posila, střední záložník Ivo Koníř, ale při ohlédnutí se za utkáním je třeba popravdě říct, že ani domácím jejich hřiště a silný vítr úplně nesvědčili. 

Domácí asi měli více příležitostí, ale ani ty nejnadějnější úspěšně nezúročili, třeba když Koníř z optimální vzdálenosti cca 20 m překopl naši bránu z přímáku, nebo když v 31´ zachraňoval Pumpido nohama gólovku!

Nepěkný byl faul na našeho nejlepšího hráče Kamila v 25´. Kamil však je nejen odolný bojovník, ale taky správný kapitán, který svou posádku neopustí, leda na nosítkách. A že k tomu včera moc nechybělo. Sudí sice faul ocenil ŽK, ale jinak rozdával karty jenom našim borcům a po faulu dokonce vytasil na Žapíka v 59´ kartu červenou.

My jsme se více osměli až v poslední třetiny první půle, kdy jsme zkrátili naše nákopy a pokoušeli jsme se poslat míč Žankovi za obranu (33´, 34´a 36´). Pokus Žanka zopakovat nedávný gól do šatny se tentokrát nezdařil.

Do druhé půlky jsme nastoupili se změnami v sestavě i rozestavení. Zraněného Čížu, který polovinu prvního poločasu dochodil s nataženým zadním stehenním svalem, nahradil běhavý Soukič a do útoku se posunul Lovec. Hned nás bylo všude plno a začali jsme věřit v dobrý výsledek, za což považujeme tentokrát i remízu. Měli jsme i ono pověstné štěstíčko na naší zadní tyči ve 49´, ale sudí Strapina nás postupně zasypával žlutými kartami, čímž klidu našim borcům rozhodně nedodal. Myslíme si, že by se mohl přiučit u svých zkušenějších kolegů, jak řídit zápas s přehledem a bez vyvolávání zbytečných emocí. Taky zdůvodnění vyloučení Žapíka v 59´ v zápise o utkání neodpovídá až tak skutečnosti a rozhodně nešlo o "hrubé nesportovní chování, udeření soupeře rukama větší intenzitou...". Faul to byl, ale Žapík se nechal vyprovokovat, což by mohl postižený domácí hráč potvrdit. K vyloučení došlo ve chvílích, kdy jsme viditelně přebírali iniciativu a skoro to budí dojem, že to se někomu nehodilo do krámu...!

I v deseti jsme však až do konce zápasu byli lepším týmem a nenechali jsme se rozhodit ani nepotrestanými fauly domácích. Za všechny jeden moment, který hráč domácích se šibalským úsměvem okomentoval směrem k našim super fanynkám: "To nebylo tak zlý, paní Pavelčíková!" Bylo to v 66´, kdy domácí obránce šmátral rukama v obličeji pronikajícího Žanka a málem mu svými prsty vydloubl oko!!! Naše odpověď byla jasná: roh a Lovcova hlavička těsně vedle tyče! Otřepal se i otřesený Žanek a svým vymícháním soupeřovy obrany obdržel v 69´ potlesk a uznání od všech diváků. Ukázal, v čem je jeho síla a jeho umění! Záhy kontrovali i domácí, ale Pumpidovy prsty vytáhly míč z přímáku na břevno!!! Jen to zazvonilo!!! Následovaly dva rohy a závar, kdy se k nám opět štěstěna otočila čelem a Pumpido ukázal své kvality. Po srážce v 81´ zůstal na trávě ležet s roztrženým obočím Čopek, ale po ošetření statečně zápas dohrál. V 85´ jsme hodně povedenou akci bužel gólem nezakončili a tak utkání skončilo bezbrankovou plichtou. Ani si nepamatuji, kdy jsme s někým hráli 0:0!

Největší postavou celého zápasu byl náš kapitán a opora našich zadních řad Kamil. Dle celé řady lidí kolem fotbalu suverénně nejlepší stoper okresního přeboru! Má náš obdiv i uznání soupeřů a všichni věříme, že se úspěšně vypořádá s obnoveným zraněním ramene. To mu upřímně přejeme všichni.












































 







Žádné komentáře:

Okomentovat