pondělí 6. prosince 2010

Florbalová liga hráčů 1. – 6. třídy


V sobotu 13. 11. odehráli božičtí florbalisté z 1. – 6. třídy svůj úvodní turnaj v rámci florbalové ligy. Obě kategorie (mladší a starší žáci) na turnaj přijížděly sice pouze po dvou trénincích, protože byla božická tělocvična dlouhou dobu uzavřena, ale všichni i tak chtěli ukázat své kvality. Turnaje se zúčastnila velká většina hráčů. I letos noví, tím pádem i nejmladší, se prvního turnaje nezalekli.
Tento turnaj byl odehrán na Základní škole v Prosiměřicích. Organizaci se nedá nic vytknout. Své zápasy odehrála prvně mladší kategorie a až poté kategorie starší. Při těchto zápasech se starší hráči dozvěděli něco nového ze světa florbalu v promítacím sále. Tělocvična se místem na hraní a prostorem pro diváky velmi podobala tělocvičně v Božicích.

Mladší žáci

Nastoupili:
Hlušek, Horáček, Jandásek, Jedlička, Koleda, Kreuzwieser, Mrenica, Řezáč a Zapletal.

Před prvním zápasem jsme se na chodbě rozcvičili a provedli teoretickou přípravu. Prvotní nervozita z hráčů opadla po prvním hvizdu. V tomto zápase se proti božickým hráčům postavili florbalisté ze ZŠ Hostěradice. Podařilo se nám vstřelit první gól. Velikost tělocvičny sice nedovolovala technickou hru, ale florbalisté si na tento styl dokázali zvyknout a využít ho ve svůj prospěch. Brankař ani obrana nedovolila soupeři vstřelit ani jeden gól. Útok se na druhou stranu prosadil sedmkrát.
 
ZŠ Božice – ZŠ Hostěradice 7:0
 
Druhé utkání následovalo po několikaminutové přestávce. Tentokrát proti nám nastoupil domácí tým. Utkání bylo velmi vyrovnané. Hráči pravidelně střídali, aby jim nedošli před koncem síly. Opět podržel brankař. Během celého zápasu jsme zkoušeli najít správnou kombinaci hráčů, která by našla recept na soupeře. To se nám také za stavu 1:1 několik minut před koncem podařilo. Poslední střídající čtyřka vstřelila rozhodující gól zápasu.
 
ZŠ Božice – ZŠ Prosiměřice 3:2
 
Dvě vítězství neznamenala nic jiného než to, že poslední zápas s týmem DDM Miroslav, kterému se také podařilo dvakrát vyhrát, se stal zápasem „finálovým“. Byl to těžký boj. Nemůžeme soupeři upřít jeho kvality. Chybělo trošku štěstí, aby byly proměněny některé vyložené šance. I tak však božičtí hráči hráli velmi dobře. Vítězství se však podařilo na prvním turnaji ukořistit hráčům z týmu DDM Miroslav. 
 
ZŠ Božice – DDM Miroslav 1:3
 
Za vynikající výkon si však mladší žáci zasloužili šest bodů do celkové tabulky ligy. Před dalším turnajem zabrali tedy druhé místo v průběžném pořadí ligy. Gratuluji!



Starší žáci
Nastoupili:
Hanzal, Hájek, Koch, Kunová, Řihák, Petráš, Šob, Šperka, Tomášek a Urbánek.
                                                          
Starší žáci tedy nastoupili ke svým zápasům po všech odehraných zápasech nižší kategorie. Hned od začátku bylo jasné, že v této kategorii nečeká naše hráče nic jednoduchého. Díky věkové hranici bylo možné vidět rozdílně fyzicky vybavené florbalisty. Bylo tedy nutné této skutečnosti přizpůsobit hru na tak malém hřišti a nedostávat se do tolika osobních soubojů.

Hned v prvním utkání se naši florbalisté setkali s týmem, se kterým v minulé sezoně sváděli těžké boje. Tento zápas nebyl výjimkou. Výsledek byl však od předešlých střetnutí výrazně lepší. Tento vyrovnaný boj skončil první remízou dne. 
 
ZŠ Božice - ZŠ Hostěradice 2:2

Ve druhém zápase se proti nám postavil domácí tým. Zde soupeři hned od začátku vytvářeli velmi silný tlak. Povedlo se jim dostat do několikabrankového vedení. Toto utkání bylo fyzicky velmi náročné. Naši hráči nic nevzdali a snažili se až do konce zápas otočit. Ze začátku obdržené branky se bohužel nepodařilo z konečného stavu vymazat. 
 
ZŠ Božice – ZŠ Prosiměřice 3:5

V posledním utkání dne byl náš úkol získat alespoň jednu výhru. Zápas dvou celků, které si to v nižší kategorii rozdaly o první místo.
Opět velmi vyrovnaní soupeři. Z naší strany bylo vidět několik povedených kombinačních akci. Některé střely bohužel těsně míjely soupeřovu bránu. Kluci z Miroslavi se dostali ve druhé polovině do vedení 2:1. Závěrečný tlak, kdy se hra odehrávala na polovině soupeře, vyústil ve vyrovnávající branku.  Bylo ještě pár možností získat z tohoto utkání tři body za vítězství, ale oba týmy si nakonec odnesly bod za zaslouženou remízu. 
 
ZŠ Božice – DDM Miroslav 2:2

Nepodařilo se sice vyhrát, ale výborný výkon umožnil získat dva body za dvě remízy (jediné během dne) do celkového bodování ligy. Tato kategorie bude velmi vyrovnaná a obtížná. O to cennější je třetí místo z tohoto turnaje. To hráči vybojovali výbornou hrou a nezůstali ve výkonu dlužni nic svým mladším spoluhráčům. Gratuluji!
Tento turnaj ukázal naše možnosti, ale také spoustu nedostatků, které se musíme snažit do příštího turnaje odstranit. Soupeři v lize jsou také velmi kvalitní. To vše slibuje zajímavý průběh zbytku ligy.

Poděkování patří i lidem, kteří na zápasy hráče dopravili, a tedy umožnili samotné účinkování na tomto turnaji. Jmenovitě: Hájek, Horáček, Jandásková, Koleda, Makar, Pavlíková a Šperková.
  

Průběžné pořadí po prvním turnaji

                                                                                             


                                                                                              (ddmmiroslav.wu.cz/florbal.html)

Více na stránkách ligy ddmmiroslav.wu.cz/florbal.html a na stránkách božických florbalistů fbc-bozice.webnode.cz.
Miroslav Fojtík
 
 









 

1 komentář:

  1. Doplňuji ještě jméno rodiče, který pomohl jak s dopravou hráčů, tak s podporou při samotné hře. Do výše zmíněného seznamu tedy patří i pí Hanzalová, kterou jsem v původním článku omylem neuvedl.

    OdpovědětVymazat