čtvrtek 3. února 2011

Budou z nás školáci


Ve věku šesti (někdy sedmi) let nás čeká malá životní zkouška - zápis dětí do 1. třídy. K zápisu jdou děti z mateřských škol, které si říkají "předškoláci". Jsou to děti z I. a II. mateřské školy Božice, děti z Borotic a z Čejkovic.
Čas letí a tak jsme my dospěláci - rodiče předškolních dětí - měli možnost zavzpomínat, projít zkouškou s našimi dětmi a zjistit, jak jsou pro vstup do ZŠ připravené. 
Zahájení bylo ve 14 h, kdy pan ředitel Peterka pronesl zahajovací řeč. Průběh zápisu byl pro všechny stejný - po odložení věcí v šatně, šly děti do třídy, kde namalovaly obrázek, a rodiče vyplnili potřebné tiskopisy s panem ředitelem. Pak následovalo přemístění do další třídy, ve které děti ukázaly svoje vědomosti. Popsaly obrázek, který namalovaly, poznávaly tvary, barvy, písmena a počítaly. Řadily obrázky vpravo a vlevo, ukázaly paní učitelce, jak umí vyslovovat a nakonec měly možnost zazpívat svoji oblíbenou písničku anebo zarecitovat básničku.
Po absolvování všech úkolů řekla paní učitelka dětem, jak byly úspěšné a mohly si vybrat dárečky - byly to krásné výrobky žáků základní školy. Obec dětem věnovala upomínkovou fotografii školy a pastelky. 
Prostředí školy bylo příjemné, paní učitelky milé a já myslím, že dětem se ve škole moc líbilo. Mně samotné taky.
                                                                -tetalidus- 

V ZŠ Božice proběhl dne 1. 2. 2011 zápis do 1. ročníku 2011/2012. Zapsáno bylo 21 dětí. Předpokládány jsou 2-3 odklady.







2 komentáře:

  1. V sobotu 19.2.2011 od 14 h v KD Božice pořádá Sdružení rodičů při I. MŠ Dětský karneval.

    OdpovědětVymazat
  2. Pro rodiče budoucích prvňáků je na http://www.zs.bozice.indos.cz/dokumenty/informace_pro_rodice_1.tridy.doc. Dozvědí se tam, co všechno bude jejich dítě potřebovat při nástupu do školy 1.9.2011.

    OdpovědětVymazat