neděle 10. dubna 2011

Fotbal: Víkend plný fotbalu a výborný Ivo Urban


Šlágrem tohoto kola byl samozřejmě zápas okresního přeboru Božice A – Šanov, ovšem i další zápasy přitáhly náš zájem i diváckou podporu. „B“ tým přivezl i v oslabené sestavě bod ze Slupi, dorostenci otočili v rezervní sestavě zápas v Hostěradicích a přivezli dokonce body tři!  Do mistrovských soutěží vstoupily i ženy, žáci a přípravka.
Okresní přebor
Božice A – Šanov 2:0 (1:0)
Další z existenčních zápasů přilákal do našich ochozů hodně diváků (téměř 90 platících) a nádherná fotbalová kulisa hnala naše hráče do boje o důležité body. Zápas hodně ovlivnil silný vítr, který v 1. půli pomáhal nám, ve druhé soupeři. Šanovští se ukázali jako silný a houževnatý soupeř a dlouho nebylo vůbec jasné, jak zápas dopadne. První dvacetiminutovka byla spíše v režii silových hráčů Šanova, naše řady naopak působily dosti jistě a vyrovnaně. A to byl podle mého názoru rozhodující klíč k našemu konečnému úspěchu. Rozhodujících momentů zápasů nebylo mnoho, ale vesměs stály za to.
Ten první přišel v 21. minutě, kdy se míč na polovině hřiště dostal k Michalovi Tapšíkovi a ten po neskutečném zrychlení dokonal své sólo a dostal náš tým do vedení 1:0! Druhý následoval ve 27. minutě. Hostující hráč pronikl do našeho vápna, proti němu vyběhl neohroženě náš nejlepší hráč, gólman Ivo Urban a skluzem bez kontaktu s protihráčem zasahoval náš obránce (tuším, že Patrik Šotkovský). Šanovský útočník samozřejmě spadl a chvíli jsme čekali, jak bude situace posouzena. Kopal se přímý kop a Ivoš míč nadvakrát vyrazil. Pár minut před koncem poločasu přišel na hřiště místo zraněného Michala Topolčana David Hostínek. Škoda, že zraněný Michal chvíli před tím zastavil svůj slibný tah na branku v domnění, že je v ofsajdu. Ve druhé půli nás Šanovští s podporou větru opět 20. minut tlačili, ale Ivo Urban byl vždy na svém místě. Naopak jsme litovali, že se neujala ani jedna z velkých příležitostí dnes výborně hrajícího Michala Tapšíka. V 72. minutě přišel na hřiště místo Tapšíka Marian Vávra a po deseti minutách zakončil naši útočnou akci chladnokrevně na 2:0. Poslední velkou šanci měl Šanov v 85. minutě, ale Aleš žák dokonale napravil své předchozí zaváhání a vykopl míč z brankové čáry.
Úspěch dnes slavil týmový duch našeho mužstva a to, že jsme neměli výrazných slabin.
Sestava: Ivo Urban – David Švejdík, Patrik Šotkovský, Josef Šprencl, Aleš Žák – Roman Šebela, Tomáš Polický, Jan Kudlička, Michal Topolčan (od 42. minuty David Hostínek) – Pavel Ležák, Michal Tapšík (od 72. minuty Marian Vávra). Na střídačce byl ještě připraven Jaromír Jandásek. Nehrál zraněný Jirka Kubíček. V nové roli asistenta trenéra se výrazně ukázal Petr Horký. I on určitě přispěl k našemu dnešnímu úspěchu.

IV. C
Slup B – Božice B 1:1 (0:1)
B tým se vydal v sobotu hrát do Slupi, kde se utkal s tamní rezervou. V sestavě Božic se po dlouhé době objevil brankář Jaroslav Lukáč a jinak hráli obvyklí hráči jako Jan Kudlička senior, Mirek Koláček, Majkl a další. Po delší době nastoupil i David Mareš a zahráli si i hráči z lavičky Martin Vařeka a Dalibor Tomášek.
Předvedená hra našeho soupeře byla slabá, ale dle vyjádření některých hráčů B týmu jsme je trumfovali po všech stránkách a remízu 1:1 nám udržel i dobrý výkon navrátivšího se brankáře Lukáče.
Vedli jsme gólem Tomáše Rauše, domácí vyrovnali ve druhé půli především díky podpoře větru. Škoda, že se někteří naši hráči vyčerpali v zápase dorostu, možná, že by jejich výkon a tím i výsledek zápasu byl ještě příznivější v náš prospěch.

Dorost
Hostěradice – Božice 3:4 (3:1)
Dorost hrál v sobotu v Hostěradicích a zvítězil 3:4, kdy projevil nebývalou psychickou sílu, protože otáčel ze stavu 3:1. Týmu paradoxně pomohlo vystřídání opor Tomáše Rauše, Mariana Vávry a Davida Mlčúcha, kteří jeli na zápas B týmu, a náhradníci se chopili své příležitosti s vervou a prokázali, že naši dorostenci patřili spíše do skupiny přebornické než skupiny, která nehraje vůbec o nic. Kromě obvyklých opor hrál také Roman Šob a zahráli si i Lukáš Svoboda a Adam Egner.
Naše branky dali: Tomáš Rauš, Tonda Těthal, Vlasta Urban a Evžen Egner

Žáci
Tasovice – Božice 5:1
Náš jediný úspěch zaznamenal Lukáš Svoboda.

Přípravka
První turnaj se hrál na hřišti v Božicích. Oba zápasy jsme prohráli.

Ženy – MSDŽ, sk. D
Ivančice – Božice 1:8 (0:3)
Na hřišti v Oslavanech hrály o první jarní body naše ženy, výsledek hovoří za vše.


                                                                                              Připravili (lan) a Hoody




5 komentářů:

  1. jen podotknu...Majkl ve Slupi nebyl, tudíž nehrál ;-) Bohumila Top.

    OdpovědětVymazat
  2. no ten Váš brankář Vás opravdu podržel,znám ho ,ať es mu daří.Michal.

    OdpovědětVymazat
  3. Dík za upřesnění, taky jsem ve Slupi nebyl a převzal jsem nepřesnou informaci. (lan)

    OdpovědětVymazat
  4. Posílám odkaz na stažení fotek:
    http://chain.3dgrafika.cz/j2d1201_ivancice_bozice.zip (24 fotek, 12MB). Zdravím Krejčí

    OdpovědětVymazat
  5. K článku přidány aktuální tabulky podle Znojemského týdne. (lan)

    OdpovědětVymazat