sobota 30. července 2011

4. ročník fotbalového turnaje má nového premianta

Přítomnost nového (a doufám, že i do budoucna tradičního) účastníka fotbalového turnaje v Božicích byla jedním z důležitých momentů, proč být u toho a proč takový turnaj pořádat. Roman Himal a spol. odvedli dobrou práci a nejen já ji hodnotím velmi vysoko.
Pro hosty z Moravičan i ze Strabagu (ten tu byl již potřetí) byl připraven kvalitní doplňkový program již v pátek a kdo mohl, zůstal i na sobotní zábavu se skupinou Klaxon. Občerstvení (jídlo) zajišťoval Jan Kudlička, u pípy na hřišti byli zapojeni další šikovní a obětaví příznivci božického fotbalu. Počasí moc nepřálo divákům (větrno, chladno, sem tam přeháněčka), ale pro fotbalisty to byl balzám. Nedokážu si představit, jak by hodně z nich dohrálo za tropického vedra, které klidně mohlo v tuto roční dobu být! Ke zranění naštěstí nedošlo, byť drobné kolize občas nastaly. A taky křeče, přece jenom sezóna teprve začíná a někteří ještě nemají dostatečně natrénováno.
Co překvapilo a co potěšilo? Fantastické publikum z Moravičan. Docela dost dobrých fotbalových okamžiků. A hlavně: chuť do hry u našich adeptů na „reprezentační“ tričko – bojuje se o pozice v „A“ týmu i „B“ týmu! Nový trenér „áčka“ z toho má radost (je z čeho vybírat) i starost (vybrat správně na jednotlivé posty). I hosté z Moravičan si všimli některých našich hvězd. Nejvíc je oslovili Kudličkové (Honza ml. a Pacík), a to ještě nevěděli, že si poločas druhého zápasu „střihl“ i Honzův táta! Výrazné zlepšení bylo podle okolo mě se pohybujících božických „znalců místních poměrů“ třeba u Tomáše Rauše! Myslím, že měl na kopačce víc příležitostí než jen ty dvě, které bezchybně proměnil. Potěšilo nás, že oba zápasy odehrál David Švejdík a po roční absenci hrající Petr Procházka. Mezi hvězdy Strabagu patřil Jiří Himal a srdce přítomných si získal známý šoumen a kapitán týmu Mistr (Milan Šperka). Za 100% nasazení by si medaili zasloužil Radek Kapaňa ze Strabagu a Jožin Raušer z našeho týmu. Hvězdou celého turnaje pak byla jednoznačně naše bývalá dlouholetá opora, dnes kapitán Tatranu „Čerti“ Moravičany Radek Pavlíček. Ani se nedivíme, že pod jeho taktovkou se tým probojoval do okresního přeboru! O první přestávce ocenili pořadatelé (bratři Himalové) ty fotbalové funkcionáře, kteří se v uplynulé sezóně zasloužili a dobrý chod božického fotbalu. Malé pozornosti za potlesku diváků převzali Karel Kučera a Ivan Marek. Zkrátka stálo to všechno za to.
Z výsledků a zápasů:
TJ Sokol Božice – Tatran Moravičany 1:3 (1:1)
Úvodní čtvrthodinku se soupeři oťukávali, což docela dobře vystihuje komentář jedné z fanynek Moravičan, která rozhořčené zvolala z ochozu na našeho borce: „Nežďóché ho!“ Potom naservíroval Jožin Raušer z přímého kopu míč na hlavu Jary Jandáska, ale jeho hlavička mířila těsně vedle cíle. nedáš – dostaneš, soupeř rozebral naše zadní řady a Jiří Weidinger poslal hosty do vedení 0:1. Snažili jsme se o vyrovnání (nejvíc asi Pacík po přihrávce Davida Švejdíka). Vyrovnání přinesl v 31. minutě Tomáš Rauš velmi pěknou, přesně mířenou a dobře trefenou střelou z levého křídla do pravého vinglu.
Ve druhé půli již byli hosté o poznání lepší, jednu šanci – ve 47. minutě – Davidem Stachelem proměnili (1:2), další gólovky trestuhodně zahodili. Příležitosti jsme měli i my (tu největší vyrazil gólman na roh) a určitě nadějná byla šance, do níž se dostal Jara, ale rozhodčí odmával aut! V 64. minutě po pěkné akci zvýšil Radek Pavlíček na 1:3 a tak už to zůstalo.
Naše sestava: Patrik Kliner (David Mareš) – Jožin Raušer, Zdeněk Chrenovský, Vlasta Žilík, Svaťa Nevěčný – Marek Zifčák, Petr Procházka, Pacík,  Martin Topolčan – Jara Jandásek, Tomáš Rauš. Střídal ještě David Švejdík a Ruda Čížek. Trenér Miroslav Jandásek.


Moravičany - STRABAG 3:1 (0:0)
„Uchodili jsme je“, konstatoval po utkání jeden z přímých aktérů šťastného vítězství Moravičan. Byla to pravda. Strabag vycíitl příležitost a dokonce se ujal v 57. minutě po pěkné akci brankou Sama vedení 0:1. Jinak to ale bylo od 25. minuty přehlídka „spálených“ šancí. Z naší strany ji měl třeba Majkl. Pěkná byla střela Dufy, Mistrův přímý kop jen těsně minul cíl, stejně jako jiná příležitost Sama. V 58. minutě padl hostující hráč ve vápně a rozhodčí Lossel ukázal nesmlouvavě na penaltový bod. Radek Pavlíček pokutový kop s přehledem proměnil. Hosté se ujali vedení 2:1 a potvrdil je v 68. minutě Tomáš Horák, když upravil na konečných 3:1.
V dresu Strabagu nastoupili i fotbalisté z Božic: Mistr, Majkl, Dufa, Sláva Šperka, Radek Kapaňa a Zdeněk Svoboda.


Božice – STRABAG 5:1 (2:0)
Po úvodním tlaku to vypadalo, že to bude střelnice. Naštěstí se hráči Strabagu nepoložili a sem tam i zazlobili. Navíc však v tomto zápase (ať se na mě Majkl nezlobí) neměli. V zápase se blýskli oba mladší Kudličkové (viz výše).
Branky:
5. minuta – Tomáš Rauš 1:0
9. minuta – vlastní (e snaze vykopnout míč směřující do branky), 2:0
40. minuta – Jan Kudlička ml., 3:0
41. minuta – Mistr v akci: 3:1
50. minuta - Pacík, 4:1
53. minuta – Jan Kudlička ml., 5:1
Sestava Božic: David Mareš – Svaťa Nevěčný, Petr Procházka, Jožin Raušer, Patrik Kliner – Marek Zifčák, Honza Kudlička ml., Honza Kudlička st., David Švejdík – Jara Jandásek, Tomáš Rauš. Střídali: Pacík, Ruda Čížek.
V celku Strabagu hrál ještě sedmý hráč z Božic Martin Topolčan.

Konečné pořadí:
  1. Tatran Moravičany
  2. TJ Sokol Božice
  3. STRABAG

Z turnaje se v týdnu z neznámých důvodů odhlásil celek 1. FC Čejkovice. Škoda.

Poděkování patří sponzorům: Jiří Benkovič, Ing. Bořek Čada, Ing. Marek Klíč, Robin Turoň, Pavel Vodák, Petr Juračka, Jan Zatloukal a Ing. Jiří Dvořák.

                                                                                                    Ladislav Nevrkla





















1 komentář:

  1. Na webu http://www.tatranmoravicany.cz/fotoalbum/turnaj-v-bozicich/pc260069.html jsou fotografie z našeho fotbalového turnaje. (lan)

    OdpovědětVymazat