pátek 15. července 2011

Ještě něco málo o pořádku v obci

Péče o pořádek v obci patří nepochybně k prioritám současné božické radnice. Ta v tomto směru podporuje jak dobře míněné rady ke zlepšení, tak přichází i s vlastními aktivitami.
Jako nezbytné se ukázalo zakoupení dalšího kontejneru na plasty u hřiště a pochvalu si zaslouží i za další nové odpadkové koše rozmístěné po obci. Jsou z tvrzeného plastu a věřme, že vydrží nejméně tak dlouho jako ty předchozí plechové (vlastní výroby). Snahu obce podpořil i VM market, který u svého obchodu instaloval starší odpadkový koš pro kuřáky, kteří své nedopalky odkládali na plechový parapet u obchodu a ničili ho.
                                                                                   Ladislav Nevrkla



5 komentářů:

  1. Jenom chválu na přidané kontejnery a na práci pracovníka na VPP (s křovákem) pěla jedna paní z Křídlovic (z blízkosti obchodu).

    OdpovědětVymazat
  2. Odpadkový koš byl sebrán bytům u hřiště. Obyvatelé těchto bytů ho používali také!

    OdpovědětVymazat
  3. Je pěkné starat se o pořádek a pěkný vzhled obce.Je určitě vydaná a jistě platí obecní vyhláška o čistotě obce o ochraně životního prostředí.Záleží, jak je dodržována. Jistě je zakázáno parkování na travnatých,obcí udržovaných plochách. Ovšem, běžte se ale podívat na trávník vedle školy.Že tam u vchodu do bytů parkují bydlící, to bych snad ještě pochopil, ale parkování tří aut skoro až u křižovatky nechápu, tím více, že vozy asi patří učitelům , tedy těm, kteří mají vychovávat naše děti.Jak mohou klidně zaparkovat na udržovaném trávníku,když jinde je dost místa na parkování. A co pan S., ten to nevidí, nechce vidět nebo je mu to jedno? Vím, že tento článek nebude asi někomu po chuti, ale lidem se zase nelíbí parkování na trávníku. -pepř-

    OdpovědětVymazat
  4. Školní brána zavřená a učitelky parkujo na trávníku u školy. To je v Božicích normální.

    OdpovědětVymazat
  5. Jak bylo dnes a vlastně po celý týden vidno, kritika nepadla na úrodnou půdu. Na trávníku se parkuje vesele dál. Dnes tam byla už čtyři auta. Škoda, že již není komise životního prostředí,ta by jistě udělala pořádek!

    OdpovědětVymazat