neděle 2. října 2011

Fotbal: Hezké góly, bohužel víc do naší sítě (akt.)

Druhý tým tabulky neponechal nic náhodě a na domácí zápas s námi se dobře připravil. Nemoc Romana Šebely a příjezd Franty Hofmana až na druhý poločas se ukázaly jako velké mínus našeho týmu. V sobotním zápase našeho béčka jsme naopak proti dobrému soupeři proměnili, na co jsme sáhli. A tak shodné výsledky: 4:2 pro domácí znamenají porážku áčka a vítězství béčka. Výsledky kola najdete již v neděli na http://vysledky.lidovky.cz/soutez.php?sport=1&stat=107&kraj=11&okres=83&vek=1&typ=1


Hostan okresní přebor:
FC Miroslav B - TJ Sokol Božice B 4:2 (2:1)
Tradiční čtvrthodinku jsme přečkali bez ztráty kytičky. Naopak ve 14. minutě se domácí zadáci dopustili hrubky - stopeři přestali hrát - a náš útočník Marian Vávra zakončil své sólo z poloviny hřiště naprosto chladnokrevně polovysokou střelou doprostřed branky. Ujali jsme se vedení 0:1. V předcházejících minutách vyslal do šance Lopíka Čert (3. minuta), naopak v 5. minutě zachraňoval Aleš a následná střela šla vedle pravé tyče. V 18. minutě zakončil Jirka Kubíček své sólo pěknou střelou, bohužel šla těsně nad. Lepší ale v 1. půli byli domácí. Dva hráči z kádru "A"týmu (záložník a útočník), nám několikrát ukázali, jak se dostat do šance a proměnit ji. Ve 24. minutě se nezdařila rozehrávka Čertovi a Paťa v poslední chvíli vykopával míč z brankové čáry. Problémy nám dělala rozehrávka z obranného pásma přes krajní záložníky (Kuba a Čert), stejně jako nám dělaly starosti vysoké míče posílané do vápna. Taky byl neustále volný jeden ze soupeřů, což ve středním pásmu znamenalo výhodu pro domácí. Postupně jsme sbírali žluté karty, většinou za řeči. Své sólo zakončil Aleš slabou střelou (ve 29. minutě), naopak Jirka Kubíček (jeden z našich nejlepších hráčů) v poslední chvíli odhlavičkoval nebezpečnou střelu. Taky Ivoš se několikrát vyznamenal. Bohužel protiútok domácích po naší chybné rozehrávce ve 32. minutě skončil v naší síti, čímž domácí vyrovnali na 1:1. Přestalo se dařit Čertovi, neviditelný byl Kuba, pod tlakem byla obrana, v níž dominovali Paťa a Jirka. Zápas zlomila 40. minuta, kdy jsme propadli v obranné činnosti, Ivoš byl oslněn a dobře trefená střela domácího hráče skončila v naší síti. Domácí se ujali vedení 2:1. Několikrát se o střelbu postaral kapitán Pavel Michalovič, bohužel žádná se neujala. Ve 44. minutě byl faulován Honza a následný přímý kop z kopačky Džampa orazítkoval břevno na spojnici!" Chvíli jsme diskutovali, jestli se míč neodrazil za čáru, ale rozhodčí pískl konec poločasu bez diskuze. Dvakrát škoda!!
Do 2. poločasu nastoupil místo Čerta Franta Hofman a bylo to znát. Kopali jsme několik standardek, jak Honza, tak David. Jenže přišla 48. minuta a osamocený domácí útočník využil propadu našich zadních řad a zvýšil na 3:1. Domácí vystřídali oba áčkaře a po zbytek poločasu jsme měli více ze hry. Naši převahu korunovala hlavička Jirky po Honzově centru do tyče v 52. minutě. Zasloužili jsme si však branku. Nádherný přímý kop Honzy v 54. minutě vyboxoval gólman před sebe a následnou střelu poslal Kuba ze vzduchu nad. nebezpečnou jedůvku k tyči kryl Ivoš v 56. minutě. Následovaly naše pohledné akce, v nichž účinkovali hlavně Džamp, Lopík, Franta a Honza. Čekání na kontaktní gól bylo marné, ať se o to pokoušel Džamp, Marian nebo Pavel Michalovič. "Namazání" v 73. minutě stálo u čtvrtého gólu v naší síti, který byl dost podobný tomu třetímu. Naše útoky byly bezzubé a hosté občas připomněli naše slabiny. Pěkná kombinace v 85. minutě Franta - Džamp - Lopík skončila Lopíkovou střelou z metru v boční síti! ještě jednou nám zatrnulo v 86. minutě, ale Ivoš míč nadvakrát chytil. Když už se zdálo, že jsme rezignovali (místo Jirky Kubíčka přišel Martin Topolčan), tak dobře rozehrál Zdeněk Chrenovský (vystřídal Kubu Zifčáka) a křížnou střelu Pavla Michaloviče umístil bezpečně Honza k levé tyči. Bohužel šlo už jenom o zkorigování nepříznivého výsledku na 4:2. Miroslav B se díky vítězství a remíze IE Znojmo B dostala do čela tabulky.
Sestava: Ivo Urban - David Švejdík, Patrik Šotkovský, Aleš Žák - Jiří Kubíček (od 82. minuty Martin Topolčan) - Jakub Zifčák (od 69. minuty Zdeněk Chrenovský), Pavel Michalovič, Jan Kudlička, Petr Horký (od 45. minuty František Hofman) - Marian Vávra, Pavel Ležák. Vedení mužstva: David Švestka a Petr Horký.
Rozhodčí: Ryšavý.

IV. C
Božice B - Dyje 4:2 (2:1)
V první půli jsme dvěma šťastnými góly vedli 2:1, když nejdříve nás poslal do vedení hlavičkou Majkl po Dufově centru a po vyrovnání zvýšil na 2:1 nejstarší hráč na hřišti Jan Kudlička st. po individuální akci z poloviny hřiště. V závěru poločasu se několikrát blýskl náš gólman Jara Lukáč. Po faulu na Majkla kopal Tomáš Rauš přímý kop a perfektní střelou zvýšil naše vedení na 3:1. Několik našich akcí volalo po další brance. "Akce jako Barcelona," komentovali diváci pěknou akci, která bohužel skončila Tomovi na patách. Přesto jsme ještě jednou zajásali. V 80. minutě dostal Dufa míč na půlce a své sólo zakončil gólem na 4:1. V té době jsme však hráli prakticky v osmi, neboť Jožin a Tom dohrávali kulhající a Patrik se už nechytil. Toho využili hosté a v 82. minutě korigovali na konečných 4:2.

Žáci:
Miroslav B - Božice 2:2 (1:1)
Cenný bod si naši žáci odvezli z Miroslavi. Díky Kamilu Hanzalovi jsme vedli 1:0 a po střele Romana Šoba 2:1. Domácí však vždy dotáhli. Utkání výborně řídil rozhodčí Janíček.

                                                                                         Ladislav Nevrkla
























Žádné komentáře:

Okomentovat