neděle 30. října 2011

Fotbal: To chce klid! (akt.)

Titulek možná neprozradil nezaiteresovaným, o co jde, ale je to tak: Ve chvíli, kdy hrajeme v klidu, hrajeme soustředěně a hrajeme výborně. A bodujeme.
Díky dnešnímu plnému bodovému zisku jsme se s 18 body posunuli na 7. místo tabulky.
Hostan okresní přebor:
Oleksovice - Božice 1:2 (0:1)
Vedoucí branku dal Marian Vávra (odrazem od břevna) po našem závaru před oleksovickou brankou ve 43. minutě. Ujali jsme se vedení 0:1.
Na 0:2 zvyšoval Jaromír Jandásek hlavou po centru nejlepšího muže na hřišti Jana Kudličky. Radoval jsem se moc, jelikož jsem v tipovací soutěži tipoval právě tento výsledek.
Domácí snížili na 1:2 v 70. minutě Jiřím Hajznerem, když Ivošovi vypadl míč z rukou a domácí útočník pohodlně zavěsil. Oleksovice moc chtěly, ale i přes značné vyčerpání jsme vítězství celkem s přehledem a bez hrubek udrželi.
A co říci k vlastnímu průběhu utkání? Již v 1. minutě se uvolnil Jirka Kubíček a z otočky jeho pohotová střela téměř lízla vnější břevno. I ve 2. minutě to byl Jirka, který se protáhl středem. Škoda, že jeho střela neměla razanci a šla gólmanovi rovnou do rukou. Řada našich útoků byla rychlých a pohledných, téměř vždy u jejich zrodu stál záložník Honza Kudlička. Oba útočníci - Lopík i Jirka - byli stálou hrozbou oleksovické branky. Ocenili jsme i kvalitní hru Džampa, třeba když v 10. minutě "vyškolil" perfektním obranným manévrem dva domácí hráče. U naší třetí gólovky stál Marian Vávra, který ve 14. minutě akci perfektně potáhl do útočného pásma, přihrál Paťovi a jeho střela zblízka lízla levou tyč! Škoda. Naše ofenzíva pokračovala i v následujících minutách a bylo škoda, že se ani jedna z příležitostí nepřetavila v branku. Rozhodčí Šachl začal rozdávat žluté karty, a to na obou stranách. Oleksovice zahrozily jenom občas a jediným nebezpečným hráčem byl Krebs, podporovaný kapitánem Hajznerem (č. 8). Dva zranění hráči Oleksovic museli předčasně opustit hřiště a nahradili je hráči z lavičky. I čtvrtou gólovku Lopík spálil. Přitom si dneska zaslouží pochvalu. Bojoval po celý zápas, řídil se taktickými pokyny a v ofsajdu byl minimálně. Náš velký tlak trval, kopali jsem přímé kopy i rohy, ale bez efektu. "Tlak máme, ale to je tak asi momentálně vše," konstatoval suše jeden z naší početné divácké obce. V 35. minutě nás však po rohu z otočky málem na oplátku vyškolil Krebs! Ivoš měl málo práce, byl docela ztuhlý. Ještěže se v 43. minutě zorientoval Marian a poslal nás parádní "haluzí" do vedení 0:1.
Do druhé půle nastoupil do domácí branky stabilní gólman a do pole jeden kvalitní hráč a domácí rázem ožili! Ivoš se nenudil, nedařilo se našemu kapitánovi Pavlovi a a domácí měli několik příležitostí včetně standardek. Naštěstí nic neproměnili. V 56. minutě jsme nadšením zařvali, ale pěkná Lopíkova akce byla zakončena střelou do boční sítě. V 59. minutě překvapil Džamp z přímého kopu perfektní falší i domácího brankáře, ale ten nakonec míč se štěstím chytil. "Božice, pojďme hrát,"neslo se hřištěm a naši nás vyslyšeli druhou brankou Jary Jandáska. Marian pak po chvíli neumístil roh a domácím se v 70. minutě podařilo se štěstím snížit. Ještěže domácí spálili v 72. minutě další velkou tutovku. Ivoš zabodoval. V 76. minutě vystřídal Pavla Michaloviče Kuba Zifčák. Naprosto bezchybně hrál opět předstoper Zdeněk Chrenovský, cítit byl Patrik Šotkovský ve středu zálohy a výborný dojem v nás zanechal Roman Šebela. Sledovali jsme  nervózně časomíru (kterou mimochodem musel již tradičně rozbíhat na začátku 2. poločasu domácí funkcionář). Takticky jsme v 87. minutě vystřídali vyčerpaného Mariana Petrem Procházkou a dobrou poziční hrou jsme i v nastaveném čase cenné vítězství udrželi. Za výkon v 1. poločase jsme si tentokrát zasloužili téměř čistou jedničku!!!
Naše sestava: Ivo Urban - David Švejdík, Jaromír Jandásek, Roman Šebela - Zdeněk Chrenovský - Pavel Michalovič (76. Jakub Zifčák), Patrik Šotkovský, Jan Kudlička, Marian Vávra (87. Petr Procházka)- Pavel Ležák, Jiří Kubíček. Na lavičce byl ještě dlouho připraven Tomáš Kudlička. Vedení mužstva: Petr Horký, David Švestka.
Hlavní sudí: Šachl, asistenti nedelegováni. Považujeme to za výraznou chybu OFS, neboť tradičně vypjatý zápas se znaky derby potřebuje delegované rozhodčí. A to náš AR Michal Topolčan byl bezchybný. Zato domácí AR p. Hajzner byl velmi nepřesný a HR na něj téměř vždy dal.

Velmi mě udivilo hodnocení zápasu oleksovickým funkcionářem na stránkách OFS. Podle toho, co napsal bych skoro řekl, že seděl na nějakém jiném utkání. Ale střelci branek souhlasí :-)! Dovolím si citovat: "Oleksovice-Božice 1:2 (0:1). Zápas slabší úrovně. Domácím se nedařilo střelecky, hosté byli
produktivnější, vedli brankami Vávry a Jandáska. O zdramatizování se postaral v 70. minutě Jiří
Hajzner a domácím svitla naděje na vyrovnání. Příležitosti k tomu měli, problémem bylo jejich
neproměňování. Božičtí výhru uhájili, zápasu by však více slušela remíza." Dodal bych: Pokud byl zápas slabší, tak jedině díky domácím v 1. půli a remíza by jim ani neslušela. My jsme měli na víc než dvě branky!

IV.C
Božice B - Havraníky 0:1 (0:1)
Domácí měli po celý zápas mírnou převahu, držení míče tak 60:40, ale kolem 15. minuty obdrželi nešťastný gól, který rozhodl o výsledku zápasu, jež byl soubojem o 1. místo. Svaťa Nevěčný přihrával křižně před brankou a "namazal" tak pozornému hostujícímu útočníkovi, který míč zachytil a poslal do naší sítě. Náš gólman Jara Lukáč ještě v průběhu zápasu likvidoval ještě dvě větší příležitostí hostí, naše akce končily na šestnáctce a žádnou gólovku jsme si nevytvořili.

Žáci - OP:
Mramotice - Božice 5:2 (2:1)

                                                                                      Ladislav Nevrkla

















Žádné komentáře:

Okomentovat