sobota 1. října 2011

Hasiči: Běh branné všestrannosti hry Plamen

V areálu bývalé krosové dráhy v Božicích proběhl v sobotu 1.10.2011 podzimní závod Běhu branné všestrannosti hasičské mládeže. Více než 200 startujících z celého okresu mezi sebou zápolilo více než 6 hodin. Akci pořádala Okresní rada mládeže ve spolupráci se SDH Božice.

Mezi hosty akce byl božický starosta Karel Hala, šéf Okresního sdružení hasičů p. Procházka, bývalý senátor M. Špaček, hosté z Rakouska a odpoledne též šéf HZS Znojmo Ing. J. Novosád.  Dobře organizačně zajištěná akce (velitel p. Souček z Hostimi, náčelník štábu Petr Fiala z Božic) probíhala v souladu s časovým harmonogramem, počasí bylo nečekaně letní a tak snad jenom chyběla nějaká doprovodná hudba, jak podotkl na konci akce výborný moderátor celého dne p. Klement.
Božičtí pořadatelé v čele se starostou SDH J. Griebaumem, velitelem J. Szabóem a členem ORM P. Fialou zajistili veškerý servis závodu se ctí a udělali pro dobrou reprezentaci naší obce maximum. Velmi potěšitelné bylo mj. zjištění, kolik našich děvčat se věnuje požárnímu sportu. Mezi jednotlivci vynikl Jakub Peterka svým 3. místem v soutěži jednotlivců, v soutěži družstev potěšilo několik druhých míst pro naše soutěžící.
Umístění je samozřejmě důležité, ale tentokrát dostali ocenění úplně všichni zúčastnění. Mezi soutěžícími byly tradiční hasičské velmoci, jako jsou Vítonice nebo Výrovice, ale blýskli se i závodnici ze vzdálených Uherčic, Blížkovic či Hostimi.
Věřím, že se na božické trati setkáme s účastníky tohoto typu závodů i příští rok.

                                                                                                         Ladislav Nevrkla





































1 komentář:

  1. Profesionální hasiči z Hrušovan nad Jevišovkou a dobrovolné jednotky z Božic, Mackovic a Miroslavi vyjely ve středu 5.10.2011 před 11 hodinou k požáru rodinného domu v Mackovicích. Po hodině měli plameny již pod kontrolou a požár likvidovali.

    OdpovědětVymazat