čtvrtek 1. prosince 2011

Osobnosti Božic: Vládne kuchyni Koishi Fish & Sushi

Právě končící měsíc listopad představil široké veřejnosti tři zajímavé osobnosti žijící v naší obci. O dvou z nich víme a jejich jména i výsledky jejich práce či jejich zálib jsou vesměs známá i daleko za hranicemi naší obce. O nich se proto zmíním zanedlouho. Příjemně mě však překvapila osobnost třetí.
Asi už jsem řadu z vás napnul dostatečně, takže k věci. Ve speciálním vydání stylového magazínu Lidových novin Esprit s názvem Esprit MENU ze dne 30.11.2011 bylo mj. představeno deset nejlepších restaurací České republiky podle ročenky vydavatele Pavla Maurera Grand Restaurant 2012.
Určitě nepřekvapí, že v nejlepší desítce je osm restaurací pražských a mezi ně se vklínily pouze dvě restaurace mimopražské, z toho byla jedna moravská. Jen pro zajímavost – v ročence je zahrnuto 707 restaurací z celé naší republiky. Touto restaurací je brněnská Koishi Fish & Sushi (koishi znamená kamínek). Poprvé se v žebříčku objevila loni, pár měsíců po otevření. Letos již vystoupala do elitní desítky a obsadila vynikající 6. Místo. Restaurace Koishi Fish & Sushi je především rybí restaurací (zásadně se zde zpracovávají pouze ryby čerstvé) a je známá i tím, že každý měsíc pořádá nějakou velkou akci. Naposledy to před měsícem bylo mistrovství v otvírání ustřic.
No a teď to – z našeho pohledu – nejzásadnější a nejzajímavější: Kuchyni vládne šéfkuchař Petr Fučík, který po vyučení sbíral pět let zkušenosti v Německu. Jídelníček mění každého čtvrt roku, aby odpovídal sezonní nabídce a pravidelní hosté dostali něco nového. V Espritu byl ukázkově vyfotografován candát z Pohořelic s křupavou kůžičkou. Na fotografii na straně 31 je představen i šikovný šéfkuchař Petr Fučík z Božic. Tak ať se daří a dobrou chuť. Petrovu kuchyni můžete navštívit v Brně na Údolní 11, pod hradem Špilberkem, což je nedaleko centra, v blízkosti tzv. Červeného kostela.
                                                                                                                                    Ladislav Nevrkla



Žádné komentáře:

Okomentovat