sobota 18. ledna 2014

Nejnovější Salát představuje bývalou úspěšnou žákyni

Nejnovější číslo školního (ne)měsíčníku Salát má ve svém nitru řadu aktuálních informací ze života božické školy,pozvánku na 4. školní ples na zadní straně obálky zpověď dvou deváťáku o průběhu talentových zkoušek na střední školu a taky profil bývalé úspěšné žákyně.
právě posledně zmíněný materiál bych tentokrát doporučil vaší pozornosti. Úspěšná dívka se jmenuje Erika Juránková, žije v Čejkovicích, božickou ZŠ ukončila v roce 2011 a v současné době je úspěšnou studentkou 3. ročníku SOU a SOŠ na Přímětické ulici ve Znojmě.
Od konce roku 2012 se velmi úspěšně zúčastnila několika sommeliérských soutěží a v současné době je vicemistryní Moravy na základě 2. místa ze soutěže Sommelier Moravy 2013. Pro ty, kteří tento obor úplně přesně neznají využiji citace z materiálu, který pro salát připravila její sestra Radka, žákyně 8. ročníku: Sommelier je gastronomický odborník-specialista na víno a ostatní nápoje a na kombinace pokrmů a nápojů.
Pokud vás příspěvek navnadil, kupte si v božických prodejnách školní časopis Salát a článek si přečtěte. Existuje i řada odkazů na webu, třeba http://www.w-d.cz/clanky/aktuality/sommelier-moravy-2013/.

        Ladislav Nevrkla


Žádné komentáře:

Okomentovat