neděle 15. ledna 2017

Anketa: Co by se v Božicích v roce 2017 mělo ...

S novým rokem spouštíme novou anketu zaměřenou na náš život v Božicích v roce 2017. Finanční situace obce je více než dobrá a tak se můžeme pustit do akcí, které na své řešení už nějaký čas čekají a stále se na ně nějak nedostávalo. V roce 2017 pro ně nastává ta pravá chvíle ...


A jelikož těch nápadů, co by se mohlo a mělo udělat, bude určitě větší množství, máte tentokrát možnost vybrat si více než jednu možnost a dokonce, pokud máte nějaký zajímavý nápad, který v nabídce není, poslat mi ho buď do diskuze k tomuto článku nebo samostatně na mail: probozice@centrum.cz.
Rok 2017 očekáváme s radostí a s nadějemi, tak ať se nám daří.

Příspěvek původně publikován 1.1.2017.

                (lan)

16 komentářů:

  1. Napadá mě chodník od Pajerových k zdravotnímu středisku.Ten je otřesný.

    OdpovědětVymazat
  2. Mě zase napadá chodnik u obecního úřadu,ať se nám tam pěkně chodí:)

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den
    Určitě by v Božicích byl hodně užitečný bankomat,dost lidí by to uvítalo.
    Také restaurace, jako jsou například v Hrušovanech, nebo alespoň bistro, je tu jen hospoda ve které se jídlo nepodává. A vzhledem k tomu kolik je tady mladých rodin s dětma,určitě by s to vyplatilo, není si kam v místě zajít na kafe, jídlo atd...Je to smutné na to jak jsou Božice velké.
    A za další, myslím že by nebyl špatný nápad, zařídit zde fit-centrum, to by určitě hodně mladých lidí, i mladistvích uvítalo.Stačilo by pár posilovacích strojů,činky,a běžící pás+menší bar se zdravým pitím a výživou.
    Moc děkuji, pokud nad tím alespoň zauvažujete :-)
    s pozdravem a přáním Všeho Nejlepšího do Nového roku rodačka a občanka Božic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobré nápady , i já bych to uvítal v obci :)

      Vymazat
    2. Dobré nápady , i já bych to tu uvítal :)

      Vymazat
  4. Dobrý den,toho je . důležité je chodník ke zdr.středisku, ale take silnice v Č. Křidlovicích u 2.MŠ.Samozřejmě se toho udělalo hodně a za sebe děkuji. Bojda Petr

    OdpovědětVymazat
  5. Nápadů by bylo. Jako nejžhavější a prioritní bych zařadil silnici od okruhu kolem hostince u Kudličky dolů k Jednotě včetně zbudování chodníku. Tam co se kolikrát děje když se potkají 2 velká vozidla, děcka skáčou skoro až do příkopu, se divím že se ještě nic nestalo. Navíc v zimním období to kamiony někdy při míjení se strhne. Dále by se mohli zbudovat již zmíněné komunikace jak v Křídlovicích kolem školky tak v Božicích za školkou od Czerwonkových po Drechslerovo.Další co mě napadlo je zbudovat prodejní plac před obecním sklepem pro různé učely jako jsou prodejní trhy, výstavy a podobně. Zřízení veřejných WC, zbudování kamerového systému po obci, instalace dalších rychlostních radarů po obci jelikož stávající nemají varovný ani výchovný učel.Co je platný na začátku obce když v obci každý jede 70-tkou. Opravy a předláždění chodníků, zmiňované hodiny. Zbudování odpočinkového zátiší na place před starou hasičkou a zároveň uprava cesty do parku kolem Zedníčkových a pod domovem. Nápadů je spousta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborný příspěvek.Úplně mě dostal ten prodejní plac před obecním sklepem.Skvělej nápad!!!

      Vymazat
  6. Vážený občane Božic. Nikde není psáno že se něco někde bude nebo musí stavět. Je to jen uvaha. Tuto možnost podat nějaký návrh co by se mohlo udělat či zlepšit pro život v obci umožnil Obecní Uřad. Jak se k tomu postaví už je tedy jen na něm. Navíc jak tak koukám na příspěvky a anketu tak zájem přidat nějaký návrh není žádný. Každý umí spíše kritizovat ale přijít s něčím to už ne. Za svým příspěvkem a názorem si stojím i když netvrdím že je to nej ale mohu to s klidným srdcem odůvodnit proč jsem toto napsal. Jen na vysvětlenou co se prostranství před sklepem týče. V žádném případě nechci zastínit tento sklep jen si myslím že by se víc zviditelnil.O vinařství nevím vůbec nic a o zmiňovaném sklepě taky ne.Nikdy jsem tam nebyl tak nevím jak funguje a proč funguje ale to je můj problém.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážený pane,asi jste mě správně nepochopil,ale já jsem tomu vašemu nápadu tleskal.Taky se mi to místo u lisu líbí.Snad nás bude dost,kdo se ozve.Občan Božic,který to místo dobře zná.

      Vymazat
    2. Omlouvám se,opravdu jsem to správně nepochopil ale nejsem vztahovačnej, neodepisoval jsem ve zlosti spíše tak nějak na vysvětlenou.

      Vymazat
  7. Dobrý den.Je pravda že co by se dalo dělat v Božicích je fakt hodně ale já bych chtěla poprosit i když to asi vůbec nemá smysl sem psát ale zkusím to.Chtěla bych fakt moc aby se udělala cesta od hřbytova směr škárkovka už je daný požadavek velmi dlouho a pořád se nic neděje.Lidé co tam bydlí aby chodili a jezdily po blátě.Přála bych všem aby si to zkusily tam bydlet.No když tam nebydlí nikdo známí tak to vypadá na špatné cestě.Chtěla bych proto aby se to nějak hnulo.Hlavně že se udělala cesta jen po hřbytov a někteří si zaparkují před hřbytovem že se tam nedá projet a hlavně že je tam parkoviště.Jináč zdravím Všechny a at se daří v novém roce 2017. A prosím jestli by to mohl někdo řešit at se s tím něco dělá.děkuji

    OdpovědětVymazat
  8. Chtěla bych poprosit aby se udělala cesta od hřbitova po škarkovku lidé co tam bydlí musí jezdit či chodit po blátě podávala se už žádost několikrát a pořád se tam nic neděje jen se to udělalo po hřbitov přála bych tam komukoli tam bydlet jak by se jim to líbilo jezdit neustále po blátě aspoň nějakou pevnou cestu byla bych moc ráda kdyby se s tím konečně něco udělalo.Už je to dost roků a pořád se nic neřeší .Děkuji a vím že je tam toho hodně co by se dalo udělat ale tohle by bylo fakt nutné.Přeji hodně štěstí do nového roku at se udělá co má s pozdravem Jitka Suchánková

    OdpovědětVymazat
  9. Měl by se určitě změnit praktický lékař.Jeho arogantní chování je uż katastrofální.Mëli byste s tim něco udělat.Odmítá pacienty pul hodiny pred koncem pracovni doby.Je mu jedno,že jsou nemocní nebo po operaci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím , a těch 30 Kč za objednání není nikde. Také ta čekárna a celé zázemí ordinace nestojí za moc. Sestra má mít přece svoji kancelář a připravovat pacienty pro lékaře, tak to je všude.Vše by šlo také rychleji.

      Vymazat
  10. Dobrý den, souhlasím s novych chodníkem ke středisku, je to hrůza. A bylo by super, vymyslet to třídění a zvýhodnit lidí, co třídí. Jak je to v některých obcích. Dekuji

    OdpovědětVymazat