neděle 8. ledna 2017

V sobotu pořádnej samec, v neděli lítají John Deery

Zatímco v sobotu 7.1.2016 jsme na sebe nabalovali několik vrstev oblečení, aby se nám  v této zimě nejnižší teplota (mezi -12°C až -14°C) pod kůži, tak probuzení do nedělního rána bylo zcela nečekané. Na bílém koni nepřijel Martin, ale Čestmír.



Kolem 9 hodiny dopoledne už bylo i v naší ulici prohrnuto a John Deer tady proletěl nahoru dolu takovou rychlostí, že jsem ani nestačil vytáhnout foťák.
V sobotu na mokřadech se vesele bruslilo, my jsme se šli podívat na menší mokřad za prelátovou zahradou až kolem čtvrté odpolední a to už nás tam bylo jen pár. Ale prý na velkých mokřadech u lesoparku bylo bruslařů a klouzačů daleko víc.
Zkrátka letos platí, že do nového roku s pořádnou ladovskou zimou. A jakže to zpívá Jaromír Nohavica?  „V Praze kalamita jak na Sibiři, tři centimetry sněhu a u Muzea čtyři. Jak v dálce vidim zasněženy Říp, říkám si, praotče Čechu, tys byl ale strašny cyp. Kdybys popošel ještě o pár kilometrů dále, tak jsem se teďka mohl kdesi v teple valet.




6 komentářů:

  1. Podle získaných informací byla nejhorší situace kolem kruhového objezdu na Mackovice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak nebylo to přímo na kruháku (tam to bylo v pohodě ošetřené), ale z Božic ke kruháku!!!

      Vymazat
  2. No ono to bylo nejhorší na všech výjezdech a trasách z Božic.Ráno po 6 když sme jeli do práce do Znojma nebylo poznat kde je silnice a kde už ne. Za Boroticema už to bylo lepší díky patníkům.Zarazil mně ale sypač který vyjel z BDS neměl radlici,říkal sem si tak aspoň že sype. Při jeho dojetí v Lechovicích sem ale koukal že točnou ani neotočil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A vlastně, proč nejsou patníky v lesíku od křižovatky na Zámlýní, až do Borotic? A taky přes Zámlýní až ke křižovatce za velkým mostem? Vždyť ten obchvat Božic přes Zámlýní má podle Silnic větší důležitost než průjezd Božicemi a měl by tudíž mít i superkvalitní značení a kvalitní parametry silnice. Někdo se bude muset postarat, aby urychleně došlo k nápravě.

      Vymazat
    2. Doopravdy by si silnice kolem Božic zasloužily lepší péči i údržbu.

      Vymazat
  3. V pískovně taky spousta bruslařů,12 aut a cca 40 lidí,krásné bruslení a pěkný slunný den.Prostě paráda,lepší než se válet doma.Sportu zdar!

    OdpovědětVymazat