úterý 17. ledna 2017

Troška poezie nikoho nezabije. Ani nějaká přednáška. Jedna i v Božicích

Ve Znojmě se tradiční cyklus přednášek již rozběhl, v Moravském Krumlově je za dveřmi a jedna přednáška se plánuje na prahu jara i v Božicích.


Kromě doby císaře Františka Josefa se v přednáškovém cyklu můžete seznámit s obojživelníky Podyjí, pohřebišti doby bronzové na stavbě znojemského obchvatu, bobrem po dobrém i po zlém (nemyslíme tím našeho Bobra), něco o krojích ve Znojmě a taky určitě zajímavé povídání jaroslavického historika Martina Markela o pozapomenuté selské rebélii ve Vrbovci. Koná se dne 16.2. Vše zakončí na konci března Houbařský rok na Znojemsku Ing. Radomíra Němce. Mezitím ještě každý týden něco, pozvánku připojuji.
V Moravském Krumlově mají v plánu tradičně čtyři přednášky, já zásadně jezdím na prezentaci výsledků bádání o klasicistních kamenných křížích rodiny Grunovy z Petrovic. Letos se koná 28.2. Letos mě však lákají i první dvě historická témata, takže možná do Krumlova zavítám víckrát. Určitě 9.4. na fotbalový zápas M. Krumlov B - Božice a 21.5. na utkání Rakšice - Božice. Tam se může lámat chleba ....
V Božicích připravují jednu odbornou přednášku členové Družstva božických vinařů. Určitě se o termínu i přesném tématu dozvíme všichni včas.
 (lan)






Žádné komentáře:

Okomentovat