středa 9. května 2018

V nouzi dá ti radu každý dobrý přítel... (foto+report)

... a je vymalováno 3:2
V nouzi dá ti radu každý dobrý přítel, ale málokterý dá ti mouky pytel. Tak popsal život nedostižný guru všech novinářů Karel Havlíček Borovský. A v takové situaci je právě teď božický fotbal. Na další názory máme ještě šest kol okresního přeboru. Jak nevyhrát vyhraný zápas jsme ukázali dnes ve Višňovém.
OP: Višňové A - Božice A 3.2 (0:1). Obě naše branky dal David Švejdík.


Připravená sestava doznala těsně před zahájením jednu změnu, která zbourala naše výchozí plány. Při rozcvičování si natáhl zraněný sval Čopek, a všechno bylo jinak. Zemětřesení nastalo prakticky všude.

Přesto jsme celý první poločas zvládli dobře, soupeře jsme přehrávali, a to že jsme poločas vyhráli pouze 1:0 díky brance našeho dnešního nejlepšího hráče Džampa nebylo ani tak výkonem domácího gólmana, ale spíš naší nemohoucností. Aspoň 0:2 to být mohlo, to ví nejlíp Zlatan.
Do druhé půlky dorazilo na lavičku domácích trio mladých hráčů, kteří šli postupně do hry, a obraz hry se změnil. A když k tomu dneska neměla svůj den naše tradiční opora v brance, bylo na malér zaděláno vrchovatě.
Nešťastné vyrovnání jsme velkým nasazením zvrátili v naše vedení 1:2, ale penalta nařízená bohužel zcela oprávněně proti nám nás srazila do kolen. Domácí toho využili dokonale a za minutu dali vedoucí gól, který nakonec znamenal, že tři body zůstaly doma. Jdou však hlasy, že praporek delegovaného AR měl vylétnout nahoru! Nevylétl. Tím beru trošku zpět svou kritiku nedelegovaných AR z minulého utkání Božice - Únanov. Zdá se, že umění mávnout ofsajd domácím je náročnější než by jeden řekl.

1. půlka ve fotografii:
Nastoupili jsme s maximem možného: bez dlouhodobě zraněného Pavla M., bez zraněných Evžena a Honzy K., bez Karlíka (v práci), bez trenéra (v práci) a nakonec i bez Jury Škrabala.  Z dobře zajištěných zadních řad (Čábo - Bojar, Kaka, Jambo - Zdenál ) přes dobrou zálohu dirigovanou naší oporou Jurou jsme podnikali výjezdy na soupeřovu půlku. Byli jsme víc na míči i víc někde na půlce soupeře, ale K POŘÁDNÉ STŘELE JSME SE NEDOSTALI. Ještěže jsme se dobře orientovali při standardce: Jura kopal a Jambo hlavou neomylně zavěsil - viz foto. Náš vedoucí gól musel dát levý bek!!! Naše vedení bylo zasloužené, ale zmařenou gólovku Zlatana zachycuje též foto.
Domácí byli už v 5´ oslabení o nezaviněně zraněného hráče, měli však ve svém středu dva hráče, kteří upoutali po  celý zápas mou pozornost - hráči č. 7 a 10 - a řekl bych, že měli lví podíl na konečném vítězství domácích.
Jedničkou na hřišti byl sudí Jiří Peřinka ml. Řekl bych, že mu neunikla ani myš!!!! Tak mu věnuji taky jedno foto!
Trošku nepříjemně nás překvapilo, že v 1. půlce nebyla v provozu elektrická časomíra, ale přečkali jsme to. Z hlediska výsledku bylo pro nás lepší, když nesvítila. A stejně není její umístění ideální.
























Pauza:

2. půlka:
Všechny gólové situace jsou na následujících fotkách. Neproměněné i proměněné. Z těch posledních fotografií je zcela zřejmé, že vítězný gól domácích padl z ofsajdu!!! Bohužel: Byl krásný, ale platit neměl. Byla to věc AR Chaloupky, jak situaci viděl nebo neviděl....



























               (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat