středa 19. června 2019

Kam v Božicích i okolí?

Dětská diskotéka v
Božicích v pátek 21.6.
Závěr měsíce června je tradičně opět plný mnoha akcí u nás i v okolí. V Božicích bude v pátek v podvečer Dětská diskotéka na hřišti, sobotu si můžete rezervovat pro společenské akce spojené s fotbalem a to buď v Čejkovicích (prohozené pořadí zápasů) nebo v Dyjákovicích.


          (lan)


Čejkovice - sobota 22. června - 
Změna programu: od 13 h zápas 1. FC Čejkovice - Trebeš, po jeho skončení zápas Stará garda Kohouti Mackovice-Čejkovice proti Menšíkově jedenáctce




Dyjákovice - sobota 22. června  - akce Ajaxu Dyjákovice - večer vystoupí Petr Bende:



Vinné sklepy Lechovice -cyklovýlet - sobota 22. června: 

ˇ

Želetice - sobota 22. června - Otevřené sklepy:



Mackovice - neděle 23. června - Dětský den:


Dyjákovice - sobota 29. června:



 Břežany - Zámek Břežany - neděle 30. června - Duhový den:


 Drnholec: Tradiční krojované hody - sobota a neděle 29. a 30. června:


Rádi bychom pozvali všechny příznivce archeologie z řad veřejnosti na dvě akce, které pro Vás připravujeme při příležitosti 55 let od zahájení systematických výzkumů na lokalitě.

„Týden otevřených výzkumů“
Během tohoto týdne Vám chceme představit práci archeologů v terénu. Sice to nebude tak akční jako ve filmu, ale uvidíte, jak se vzdělávají budoucí archeologové, jak se postupuje při výzkumu, jakým způsobem nálezy dokumentujeme apod. Rovněž se můžete ptát na vše, co by Vás v souvislosti s výzkumem zajímalo. Možnost navštívit nás budete mít v týdnu od 1. do 5. 7., a to denně od 9 do 12hod a od 13 do 16hod (pozn.: v pátek 5. 7. bude plocha přístupná jen dopoledne, odpoledne bude navazovat Den otevřených dveří).

„Den otevřených dveří"
Událost proběhne v prostorách archeologické základny od 13 do 18hod a naváže na dopolední práce na ploše.
Bude pro vás připraven program zahrnující prezentaci nejzajímavějších nálezů, ochutnávku chleba přímo z neolitické pece, ukázku práce s detektory, či odbornou přednášku z historie lokality a metodiky výzkumů. Na místě se bude prodávat drobné občerstvení v podobě piva/lima.

Těšíme se na viděnou!

Vítonice - otevřené sklepy - sobota 6. července - sklepní ulička:




Žádné komentáře:

Okomentovat