pondělí 3. června 2019

S božickou radnicí na jedné lodi

Byl jsem potěšen, když jsem mezi třemi stovkami protestního shromáždění proti Andreji Babišovi minulé úterý potkával a poznával své známé. Taky řadu zástupců samospráv ze Znojemska a mezi nimi též božického místostarostu Jiřího Čadu (za hnutí STAN).


O slovo se přihlásil moravskokrumlovský starosta Tomáš Třetina (TOP 09), na schody morového sloupu se vyhouplo několik znojemských zastupitelů (Jiří Kacetl z PRO ZNOJMO a Pavel Nevrkla za Piráty) a v davu jsem třeba zahlédl dobšického starostu Jaroslava Jenšovského. A těch známých osobností tam bylo daleko víc.
Důležité je, že lidé přišli a i v deštivém počasí dali jasně najevo svůj názor na Andreje Babiše. V úterý 4. června se koná velká demonstrace proti A. Babišovi na Václavském náměstí v Praze. Očekává se účast až 100 000 demonstrujících. A demonstrovat se bude každé úterý tak dlouho, dokud Andrej Babiš neřekne jasně a pravdivě, jak to s jeho dotacemi je. Jak je to s Čapím hnízdem, jak je to s jeho lustračním osvědčením, jak je to zkrátka se vším, co se Andreje Babiše týká. Ve známé Andersenově pohádce se král tak dlouho snažil předstírat svou pravdu, až malé dítě vykřiklo: Ale vždyť král je nahý! A tak tomu bude brzy i v Česku.
                     
O akci referují všechna regionální média a foto je z jednoho z nich, ze Znojemského týdne.
 (lan)


Žádné komentáře:

Okomentovat