sobota 1. června 2019

Média: Vlastní gól aneb Ano, vytrollíme ANO

Můj příspěvek v sobotních LN
Jako o nevýhře v letošních eurovolbách může mluvit Babišovo hnutí ANO 2011. Skandálů a kontroverzních událostí kolem Andreje Babiše každým dnem přibývá. Za jedno pochybení z posledního týdne si může opět Andrej Babiš sám.


Komentátoři novin, časopisů, rozhlasu, televize i internetových médií se celý týden zabývají dosud nepoznaným fenoménem "popletených" voličů. Výsledky evropských voleb rozčílily v tomto směru i samotného premiéra, který by nejraději recesisty (=žertéře) z Brna hnal před soud. Skoro se v tomto případě zdá, že Andreji Babišovi schází smysl pro humor. Bodejť ne! Všichni dobře víme, že je to drahý špás, protože díky brněnským trollům přišlo Babišovo hnutí o několik set tisíc korun státního příspěvku. A peníze bude Andrej Babiš asi hodně potřebovat. Proto taky šel do politiky, jak vidíme v jeho nepříjemných sporech s čerpáním evropských dotací.

Na téma možné voličské záměny stran ANO 2011 a ANO, vytrollíme europarlament jsem publikoval v dnešních Babišových Lidových novinách následující glosu. A za pravdu mi dává i hlavní komentář v témže čísle LN od matematika, sociologa a publicisty Jana Spousty nazvaný Popletení voliči trollů. Ten v závěru svého komentáře dává několik doporučení, jak příště zabránit matení voličů. To poslední doporučení je vskutku originální a prodražilo by nám volby několikanásobně. Prý by volební lístky mohly třeba obsahovat velké logo a fotku představitele strany. Abychom méně trollili a lépe volili. Já dodávám, že by volební lístky musely být tištěné barevně, aby to mělo nějaký smysl. :-)

Text mého příspěvku: Proč vůbec někoho napadlo kandidovat s recesistickým uskupením ANO, vytrollíme europarlament? Prostě někoho napadlo využít marketingové chyby Babišova hnutí. To totiž dlouhodobě používá oblíbenou značku ANO, bude líp! místo oficiálního názvu ANO 2011. A proto se mohli voliči plést, které ANO je vlastně to Babišovo a které to umělé vytvořené!  Marně totiž na volebním lístku hledali název ANO, bude líp! Takže si vlastně Babišovo hnutí ANO 2011 dalo svou neopatrností vlastní gól.

                          (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat