neděle 6. října 2019

Máme důležité tři body, ale byly to nervy (dopl.)

Náš první útok ve 4' zakončoval Honza K. na zadní tyč vysokým lobem - a k překvapení hráčů i diváků zapadl míč do branky. Vedení 1:0 jsme udrželi až do 56', kdy Lopík hlavou usměrnil Džampův přímák do branky podruhé.
OP: Božice A - Dobšice B 2:0 (1:0). Naše branky dali Honza Kudlička a Pavel Ležák.


První půlku začali lépe hosté a pod jejich taktovkou se vlastně celá odehrála. Nic to však nezabránilo našemu útoku ve 4´. Byla to vlastně naše první dobrá akce v tomto utkání, Čudl snad chtěl načechrat míč do vápna, ale jeho lehce falšovaná střela zapadla před zadní tyč - a světe div se - vedli jsme nečekaně 1:0.
V 6´ dal jinak výborný sudí Kolesa přísnou žlutou našemu nejlepšímu hráči Míšovi za faul (byl, ale nemusel se žlutit...), následně jsme se opět dostali do šance, ale Evža tečoval míč v ofsajdovém postavení.... A to bylo vlastně z našich zdařilých útočných akcí v první půlce všechno. Hosté byli rychlí, důrazní, daleko víc na míči - a spálili minimálně čtyři tutovky!!! Brejk ve 12´ řešil výborný Pumpido, v 18´ jsme namazali hráči č. 5, ale zase nic, ve 22´jsme opět "zmrzli" ve vápně, ale střela šla mimo a brejk ve 24´ vyrazil Pumpido nad branku. Pak jsme měli 2x  štěstí ve 30´ a v 36´ spálil pátou tutovku opět hráč č. 5. Přestože jsme působili v první půlce trošku vyčerpaně, hráli jsme dobře takticky. Nejvíc to bylo vidět na Čudlovi, který se posunul dneska do středu zálohy, a Lopíkovi, který se na hrotu cítil jako ryba ve vodě! Obraně dneska kraloval Roman a spolehlivý Zdenál. No a v bráně nás podržel výborný Pumpido, který velmi dobře četl hru, vybíhal tak, že hosté neměli při střelách z úhlu šanci.

Druhou půlku jsme zahájili lépe. V šanci byl Roman (48´) a připravili jsme si i pár nadějných akcí. První z nich po ose Čudl - Lopík - Míša (50´), další v triu Pavel - Evža - Lopík. (54´). Škoda jen, že Lopík míč líp nelíznul. Najednou jsme byli viditelně aktivnější, pohyblivější, přesnější a vynutili jsme si i fauly. Přímák z asi 30 m zahrával Džamp. Těžko říct, jestli mu střela úplně sedla, důležité bylo, že ve vápně se míč dostal na hlavu Lopíka - a ten v 56´ zvýšil naše vedení na 2:0! To byla bomba i pro nás fanoušky. Mohutným povzbuzováním jsme hnali naše barvy na zteč a zatínali pěsti při útocích hostů. Hosté už měli brankových příležitostí viditelně méně a mušku měli stejně vychýlenou jako v první půlce. V šanci byl dvakrát Pavel (59´ a 67´) i Lopík (65´). V 69´ šel premiérově na hřiště náš nový hráč Eduard Grundej (místo Soukiče), ale po několika minutách byl pro svalové zranění nuceně vystřídán Vrbičem. Po akci Pavel - Evža (70´) jsme měli další šanci. Pavla brzy poté střídal Honza Sz. a do konce zápasu jsme takticky vystřídali ještě další hráče, včetně Pumpida, jehož na poslední minuty nahradil Čábo.
Od 78´se do nás hosté pustili v zoufalém pokusu o zkorigování výsledku. "To sú nervy!" "Bratře, nepřenášej to na mě!" " Kdyby to bylo jedna nula, tak to tady mám vykousaný!" To jsou jenom některé hlášky z ochozu, kde jsme teda měli nervy!!! Ocitli jsme se pod drtivým tlakem, ale Pumpido byl výborný a v 84´ vykopával Zdenál na roh míč směřující do naší brány! Tlak hostů pomalu slábl a ani tři nastavené minuty jim nebyly nic platné. Hráli jsme v klidu, přesně a takticky až do závěrečného hvizdu.
Joj, to jsme se dneska doopravdy upřímně radovali! Cenné vítězství a zasloužené tři body zůstaly doma. K tomu není třeba nic dodávat.
                    (lan)
























2. poločas:































Naše vítězství přispělo knebývalé tlačenici na špici tabulky:



Žádné komentáře:

Okomentovat