čtvrtek 9. prosince 2021

Zastupitelstvo: Na vlnách covidového poklidna


Tak nějak covidovo adventně probíhalo dnešní zasedání zastupitelstva. Zasedlo se v příjemně vytopeném sále se super novým osvětlením. Kdyby tam bylo pár přenosných mikrofonů, nemělo by to chybu ....


Co se mělo schválit, to se schválilo, včetně rozpočtu na rok 2022. Tam je navýšena částka na provoz hřiště, protože je tam třeba oprav a modernizace až až. Mj. to souvisí i s novou aktivitou spojenou s tréninky božických přípravek. Své nové role se chopili muži-aktivní fotbalisti v rolích trenérů a taky řada žen, a tak je třeba vytvořit našim mladým fotbalovým nadějím a jejich trenérům odpovídající zázemí. Radujme se, mládež se chce hýbat! A jsou obětaví lidé, kteří se jí věnují! Velký dík!!! (Ten na zasedání bohužel nezazněl).

I mně hodinky po hodině sezení cinkly a napsaly: Vstaň a hýbej se! Naštěstí se i zasedání chýlilo ke konci, takže jsem tento jejich příkaz za pár minut splnil.

Hodně se diskutovalo o tom, jestli dát lidem domů popelnice na tříděný odpad (minimálně na plast) a jak zajistit lepší vyvážení o víkendu přeplněných kontejnerů. A ve vzduchu visí i možná změna svozové firmy. Jinak se navyšuje poplatek za odvoz odpadu na 60,- Kč na osobu.

Budovat se bude konečně chodník k nádraží, neboť teprve teď dostal stavební povolení, a před dokončením je byt na staré poště po Rezkových. Jeho nájemné prý bude daleko vyšší než je u běžných obecních bytů, jelikož to bude nadstandard. Taky se začíná uvažovat o výstavbě nové bytovky (zatím není rozhodnuto kde by mohla stát) a v příštím roce se kopne do země vedle Pastelek. I tam bude postavena nová bytovka, která před časem rozbouřila jinak poklidné vody života v Božicích. Taky se začne s budováním sítí k novým rodinným domům za řadovkami (vedle DPS).

Jednohlasně byla zamítnuta nová žádost o stavební pozemek v roklině naproti hřbitovu (v současnosti meruňkový sad). A stanovisko současného zastupitelstva je takové, že tam žádné stavební místo nebude a tudíž ať si už nikdo žádost nedává .... Někdo později mimo jednání konstatoval, že by tam byla pěkná rozptylová loučka...

                                                                   (lan)

P.S.: Jako nejrizikovější tak bylo dneska schodiště do kulturáku. Kdo je projektoval, ten by měl vrátit diplom...i peníze! :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat