neděle 27. února 2022

Jak můžeme pomoci Ukrajině

V neděli 27.2. v 16 h na podporu
Ukrajiny

 Nikoho z nás asi nenechává chladným současná válka na Ukrajině. Ruská invaze dostoupika až ke Kyjevu. Hrdinní Ukrajinci se odhodlaně brání ruské agresi. České zbraně a munice už dnes přejely na území Polska a brzy je dostanou stateční ukrajinští obránci.


Na řadě míst Česka se konají už několik dní shromáždění a happeninky na podporu Ukrajiny, bránící se nesmyslnému nespravedlivému ruskému útoku. Jsou vyhlášeny humanitární sbírky a lidé spontánně přinášejí na určená místa materiální pomoc. Každým dnem se zapojuje víc a víc místních samospráv, jak k tomu vyzval náš senátor Tomáš Třetina (TOP 09), současně i starosta Moravského Krumlova. Připojilo se i naše "trojkové" město Znojmo a naše "střediskové" město Hrušovany n. Jev.

Zvažme každý, jakou formu pomoci a podpory jsme schopni a ochotni učinit. Vážná situace se nás až docela dost dotýká, i když si to někteří nepřipouštějí. Jsme většinou z generací, které válku nepoznaly a určitě podpoříme každou aktivitu, která ji zastaví. Mlčet a sedět s rukama v klíně však nebudeme. U Kyjeva se bojuje i za Česko a jeho budoucnost. Jsme připraveni pomoci. Ukrajince v tom nenecháme. Agresorovi nelze ustupovat!

                                              (lan)


P.S.: Pokud by někdo veřejně (včetně demonstrací, prostoru internetu nebo sociálních sítí) vyjadřoval souhlas s útoky Ruské federace na Ukrajinu (akceptoval je či podporoval) nebo v této souvislosti vyjadřoval podporu nebo vychvaloval čelné představitele Ruské federace, mohl by za jistých podmínek čelit i trestněprávní odpovědnosti za trestný čin schvalování trestného činu podle § 365 trestního zákoníku, případně za trestný čin popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia podle § 405 trestního zákoníku.


Přehledně na jednom místě najdete informace o způsobech pomocí nebo důležité kontakty jako např. INFOLINKA MINISTERSTVA VNITRA +420 972 801 802.








1 komentář:

  1. I dnešní sbírka při mši v Božicích je věnována na pomoc Ukrajincům, na pomoc Ukrajině.

    OdpovědětVymazat