čtvrtek 24. února 2022

Podpořme Ukrajinu, zastavme Rusko. Socha rudoarmejce ve Znojmě zahalena ukrajinskou vlajkou


Dnes od 16:30 h
probíhal happening zahalení sochy rudoarmejce ukrajinskou vlajkou Organizátoři akce z iniciativy „Podpořme Ukrajinu, zastavme Rusko“ podali žádost o povolení akce na Radu města Znojma. Ta neprodleně zasedla a akci povolila.

Na Radu města Znojma byl zaslán následující text jako žádost o povolení:
Vážená rado města Znojma,
Nepolitická skupina obyvatel „Podpořme Ukrajinu, zastavme Rusko“ žádá o povolení zahalení rudoarmějce na Mariánském náměstí do bílé textilie, která bude nabarvena národními barvami Ukrajiny, žlutou a modrou.
Není naším cílem hanět pomníky. Naším cílem je zahalit symbol Ruska – dnes agresora – a co nejsilněji podpořit jím napadenou Ukrajinu.

Pomník nebude poškozen, ani jinak zostuzen. 

Happening proběhl důstojně a v klidu.




2 komentáře:

  1. Akt k ničemu. To jim na Ukrajině určitě pomůže.
    Navic
    Jak vědí, že ten voják je Rus?
    Pokud vím tak je to voják Rudé armády. A pomník je pocta osvoboditelů. Nemá nic společného z rokem 68 ani se současností.

    OdpovědětVymazat
  2. Každý dělá, co cítí. Zítra (v neděli 27.2.) se koná podobná akce na náměstí v Hrušovanech n. Jev. Hlavní pořadatel hrušovanský zastupitel Patrik Reichl (STAN) píše: Rádi bychom vás všechny jako výraz solidarity a podpory Ukrajincům a zároveň vyjádřením jednoznačného odmítnutí násilí a odporné agrese Ruské federace pozvali jménem města na happening "Váňuška v modrožlutém"

    OdpovědětVymazat