neděle 27. března 2022

Pumpido nám vychytal bod (akt.)

 


Pro nás tradičně nepříjemný soupeř FK Znojmo B nás potrápil i v neděli dopoledne v prvním utkání jatního kola okresního přeboru. Do zápasu jsme šli oslabeni více my a tak naše obavy byly lo něco větší. Bojovný týmový duch a vynikající Pumpido v brance však slavili až nečekaný úspěch a po zásluze si vezeme po mnoha letech ze Znojma aspoň bod.

OP: FK ZNojmo B - Božice A 2:2 (2:1). Naše branky: Rostislav Procházka a Jan Kudlička


Naše sestava: Pumpido - Čopek, Kamil, Jura - Džamp - Soukič, Ríša, Honza K., Pacík - Rosťa a Lovec. Do hry zasáhli i oba náhradníci Číža a Dalibor.


Začali jsme svižně a v tempu, byli jsme víc na míči a měli i několik pěkných brankových příležitostí (Rosťa, Lovec, Pacík). Zaskvěl se i Pumpido po rychlém kontru domácích. Bohužel dalších rychlý brejk nás nachytal v nedbalkách a prohrávali jsme od 12´ 1:0. Jak konstatoval Honza: "My hrajeme a oni dali gól."

Hra se poté srovnala, dalo se na ni dívat a ve 23´ jsme se radovali my. To domácí odchovanec Rosťa hrající letos v našich barvách doťukl (trošku i se štěstím) na zadní tyči krásně plavající Jurův centr a vyrovnal na 1:1.

Jura ve svých kvalitních centrech pokračoval i v dalším průběhu hry, vrátili jsme se do aktivní hry, ale naše střelba byla zbrklá, Žanek citelně chyběl... Bohužel špatný odkop a přesná tvrdá střela z úhlu k bližší tyči poslala domácí opět do vedení 2:1. S gólem do šatny jsme šli načerpat v závěru poločasu viditelně ubývajících sil.

Začátek druhé půle patřil domácím a  Pumpido opět dostal příležitost ukázat svůj um (50´ a 51´). Náš protiútok v 55´ byl zastaven nedovoleně a Honzův bravurně provedený přímák (viz video na https://www.facebook.com/probozice) znamenal srovnání skóre na 2:2.

Domácí hodně střídali, my poslali do hry taky oba náhradníky (za Rosťu a Pacíka), vrátili jsme se znovu do hry a měli znovu pěkné šance - po Jurově centru z přímého kopu vytáhl umístěnou Lovcovu hlavičku domácí gólman u tyče (59´) a v 62´ skončila Lovcova perfektní střela na rohu. Opět nám však začaly docházet síly, více jsme faulovali a závar domácích v79´ skončil na břevnu!!!. V 80´ kryl Pumpido nebezpečný přímák z "16" po ruce Soukiče.

V 85´ se do fotbalové historie Božic mohl zapsat střídající Číža, ale krásný Jurův centr v gólovou radost neproměnil. V těchto chvílích jsme bojovali doslova s nasazením života a taky o dnešní první jarní body. V 88´ zastavil Pumpido domácícho útočníka nedovoleně, ale obávaný domácí střelec Németh napálil míč znovu do břevna. Je asi dobře, že neslyšel domácí fanoušky sedící nad námi .... Když už se zdálo, že je vše rozhodnuto a několikaminutové nastavení se chýlí ke konci, propásli domácí vítězný gól. Doslova na čaře míč zázračně kryl dneska výborný Pumpido. Pochvalu však zaslouží celý náš tým za bojovnost a nasazení a dodržování taktických pokynů hrajícího trenéra Jury.

                              (lan)










2 komentáře:

  1. Když si čtu tyto komenty událostí, tak se mi chce někdy skoro brečet...
    Dodnes nikdo nekomentoval tento článek a já čekal, že se najdou jedinci, kteří třeba komentovat budou...
    Ale postupem času sleduji, jak se lidi čím dál víc uchylují k alibismu a nezodpovednosti za cokoliv (své činy, svůj přístup ke svým povinnostem, svůj postoj k vedení svých dětí, apod.)
    Když to převedu jen na fotbal, nebo sport jako takový, tak rodiče a dospělí vůbec! Musí být v dnešní době ten motor a inspirace mladých něco dokázat!!
    Myslí si snad někdo z čtenářů, že mě těší číst to, že já Jura ve svém věku, centruju na šance a jsem jakoby vidět v zápase? Nebo třeba pro mě další Jura Škrabal, který hrál o nic méně kvalitně jako třeba já?
    Špatně! Musíme začít makat na výchově svých dětí a mladších generací!
    Mě se lépe čtou články typu, Eliška Krocilova v reprezentaci, Nikča Pavelčíková dance Božice a trénuje další prcky, v pripravce fotbalu máme 40 lačných dětí, mažoretky Božice fungují!
    Lidi snažme se nebýt líní a podporme mládež dělat jiné věci, než čučet do mobilů...
    Jura

    OdpovědětVymazat
  2. Ještě bych doplnil další kluky jako Marek Zeisel a Jirka Himal hrající fotbal na divizní úrovni ve Znojmě, Lucku Kapaňovou hrající rovněž ve Znojmě, mladé hokejisty Maru Pavelčíka a Jirku Beníčka hrající za Orly Znojmo a možná ještě další, o kterých nevím.... Jura

    OdpovědětVymazat