pátek 18. března 2022

Ukrajinci vyhnaní válkou na Znojemsku. I v Božicích


Už několik týdnu probíhá invaze ruských vojsk na Ukrajinu a válečné hrůzy vyhnaly ze svých domovů již na 3 milióny Ukrajinců. Více než 270 000 ukrajinských běženců (převážně žen a dětí) se nachází též v Česku. U nás v Božicích je evidováno k 17. březnu 10 ukrajinských uprchlíků.


Ve Znojmě je jich něco přes tři stovky a připravena je i jedna škola pro ukrajinské děti. V Hrušovanech n. Jev. našlo dočasný domov k uvedenému dni 30 ukrajinských uprchlíků.

S velmi zajímavým počinem na pomoc ukrajinským uprchlíkům přichází znojemská Charita. Můžete si zde zakoupit speciální tričko s motivem Ukrajiny. Na fb uvádí: Doporučený příspěvek 300 Kč. Vyzvednout si je můžete v kanceláři Charity Znojmo na Dolní České 1, Znojmo v II. posch. Zamluvit si je můžete na 515 220 768. Výtěžek použijeme na pomoc Ukrajině.

                                     (lan) 




1 komentář:

  1. Rada obce Bozice rozhodla o pozastaveni prideleni bytu 186/1. Vase zadost zustava v platnosti a v pripade pridelovani bytu bude brana v patrnost.
    Toto mi přišlo včera z obce nikdo neřekl důvod ale už vím že tam budou bydlet uprchlíci tak český občan má zase smůlu. Kamil

    OdpovědětVymazat