sobota 3. září 2022

Hořel opuštěný státní sklep pod sýpkou


Hladinu poklidného pátečního podvečera rozčeřil hustý dým stoupající z opuštěného státního sklepa u silnice "na kopečku" pod sýpkou v Božicích. Zásah čtyř požárních sborů likvidoval požár během půl hodiny.


Nezodpovězenou otázkou zůstává, proč stát už více než 30 let nic nekoná a dívá se, jak mu pod rukama po celé republice chátrá nemovitý majetek. Nejsou to jenom známé řopíky - pevnůstky v pohraničí - ale jsou to hektary pozemků, sklepů a budov, které nemají vlastníka a patří státu, který je má spravovat a udržovat. Největší problémy dělá známý Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, dalším státním správcem je Pozemkový fond. Zmatky napáchané ve vlastnictví majetku v éře komunismu v letech  letech  1948 - 1989 se dosud nepodařilo úspěšně a s konečnou platností vyřešit. Nejvíc problémuů pak je v nově osídleném pohraničí.

Video ze zásahu nejdete na mém fbc: https://www.facebook.com/probozice

                      (lan)





1 komentář:

  1. Taky je tu otázka co hořelo ve sklepě. Většinou jsou tyto sklepy používány na víno nebo uskladnění brambor. Tento sklípek byl obsazen bezdomovci a ti sem natahali plasty a jiný bordýlek, který teď zaměstnal hasiče. To samé můžeme očekávat v bývalém rozpadlém strážním domku ve vinohradě u Donáta za školou, kde se také zabydleli bezdomovci, kteří předtím bivakovali v lesíku vedle vinohradu. Natahali sem už taky plno plastů a pěkně zaneřádili prostor,že i zde se může očekávat nějaká pohroma. Navíc tento objekt má vlastníka z řad občanů naší obce, Vinné sklepy Lechovice
    to nejsou. Co s tím dotyčný vlastník udělá je na něm....

    OdpovědětVymazat