středa 14. září 2022

Ping pong v Jiráskově domě


Dne 10. 9. 2022 se uskutečnil na Kolonii u Dvora 1. ročník turnaje ve stolním tenise. Jak tato myšlenka vznikla? 


Členové spolku, kteří se narodili v minulém století, si zavzpomínali na staré časy, kdy byla televize o 2 českých, o 2 slovenských a o 2 rakouských programech, kdy nebyl internet, pro informace se chodilo do knihovny nebo čítárny a lidé se chtěli bavit. Tehdy nebyly ani posilovny na každém rohu, a tak si museli zábavu vymyslet sami. A jednou z těchto možností, jak strávit volný čas s přáteli byla hra ve stolním tenise.  Když myšlenka vznikala, bylo jasné, že mladí (narozeni v tomto století) tento sport moc neovládají, tak bylo potřeba trochu osvěty. 

Do Jiráskova domu se nainstalovaly dva pingpongové stoly a začalo se trénovat. V den D se přihlásilo 16 soutěžících, což nás pořadatele mile překvapilo. Hráči byli losováním rozděleni do dvou skupin. Ve skupině hrál každý s každým a dva nejlepší ve skupině postoupili do dalšího kola. Po celou dobu trvání turnaje měli hráči i diváci možnost se občerstvit „studeným párkem a teplým pivem“ 😉 cigárou z udírny a výbornou živání. Byl řádně dodržován pitný režim a všichni se skvěle bavili.

Pro vítěze byly přichystány hodnotné ceny. Hráč, který se umístil na čtvrté – bramborové pozici, dostal pytel brambor. Pro první tři místa byly přichystány zlaté poháry, dárkové koše a pytel zeleniny. Sponzorem těchto cen byla rodina Šebelova a Božický Farmář Miroslav Jandásek.

Všichni hráči dodržovali pravidla Fair play a sjeli se z Božic, Borotic, Dyjákovic, Dobšic a Brna. A Božičtí se nedali zahanbit. Na stupních vítězů stál:

1.       1. místo – David Štěpnička

2.       2. místo – Vojtěch Bačo

3.       3. místo – Jan Rakovský

4.       4. místo - Jan Kučera ml.

Moc všem hráčům a divákům děkujeme za příjemně strávený sobotní den, doufám, že si ho užili jako my pořadatelé a těšíme se na další ročník. 

                                                     Spolek Jiráskova domu Osvěty

























Žádné komentáře:

Okomentovat