neděle 4. září 2022

Kádr se nám zužuje


Po čtyřech odehraných kolech se naplňují ty černější scénáře naší účasti v krajské I.B třídě. Poměrně úzký kádr se s každým odehraným kolem zužuje, a tak se jen horko těžko stavíme soupeřům, které bychom v plné sestavě připravili aspoň o bod. A tak tomu bylo i sobotním utkání v Mikulovicích.

I.B, sk. B: Jevišovice-Mikulovice - Božice 4:2 (2:0). Naše branky: Evžen Egner a Honza Lukáš


Domácí s viditelnou výškovou převahou v poli na nás vlítli, my se úspěšně bránili a odolávali stupňujícímu se tlaku. Přišla 13´ a trošku zbytečná branka do naší sítě ve chvíli, kdy se zdálo, že to nejhorší z úvodní čtvrhodinky máme za sebou. Domácí vedení 1:0 nakoplo k ještě větší aktivitě, kopali několik rohů a důsledným osobním atakem nás tlačili ke ztrátám míče. Až ve 20´ jsme se z tohoto sevření vymanili a Čudl sehrál nadějnou partii. A krátce na to následovala naše první tutovka, ale v té době dobře hrající Soukič to nápalil až moc!

Běžela 23´ a zase jsme obdrželi zbytečnou branku a skóre se zvýšilo na 2:0. My to hrajeme zbytečně složitě a naše ojedinělé střely létaly dost mimo. Až v 38´ jsme kopali první roh, následoval druhý roh a nečekaná podařená střela Čudla, která málem zaskočila výbornéhpo gólmana domácích, který si po  celý zápas hlasitě dirigoval své zadní řady. Docela zjevný rozdíl od našich. Otevřeli jsme hru ve snaze dát gól do šatny. Po přímáku v 45´ se nám to málem podařilo, ale opět zaúřadoval výborný gólman domácích.


Druhou půlku jsme zahájili útočně, dokonce jsme v 54´ vsítili v nepřehledné situaci gól, ale pomezní mával ofsajd. Minutu nato se podobně vypořádal dxruhý pomezní s gólovou šancí domácích.

Tutovku měl na kopačce Lovec v 58´,  ale taky přestřelil. Vynahradil si to o dvě minuty později, kdy úspěšně zakončil naši útočnou akci a snížil na kontaktních 2:1.

A náš tlak pokračoval, když Žankovu střelu zastavilo břevno! V 63´ však Žanek předvedl svou ukázkovou míčovou techniku a z úhlu poslal míč k opačné tyči a srovnal na 2:2! Vypadalo to s námi velmi nadějně. Domácí, zaskočení vývojem utkání, byli v té chvíli v rozkladu a chtělo to je dorazit.

Místo toho bohužel třetí gól v naší síti. Gól z ničeho, po zemi - 3:2 v 68! A v 71´ následoval definitivní hřebík do naší rakve - 4:2!´ Převzetí iniciativy domácími po vyrovnávacím gólu bylo z velké části důsledkem svalového zranění jedné z našich opor a tvůrce hry Jana Brveníka a jeho následné odstoupení ze hry v 66´.

po obdržených brankách už jsme neměly síly něco se zápasem udělat a spíš jsme měli štěstí v 88´, když byl domácí hráč tak zaskočen z nešťastného rozehrání našeho gólmana ve vápně, že z několika metrů netrefil naši branku.

Už minulý report jsem zakončil nesmělou poznámkou, že je třeba na vývoj situace nějak reagovat. Bohužel předsedu fotbalového oddílu jsem na utkání neviděl a že by se o něčem jednalo taky nevím. Situace je vážná, nikoliv však zoufalá, a určitě už jsou pro vzniklou situaci připraveny krizové plány.

Příští zápas Božice - Tuřany se hraje v neděli 11. září v 16:30 h.

          (lan)


Žádné komentáře:

Okomentovat