sobota 15. října 2022

Fotbal: Konečně jsme zase měli radost z fotbalu


Dlouholetí příznivci těchto reportů se mě ptají, proč letos nepíšu? Popravdě řečeno, scházela mi ta pozitivní motivace, proč o těch našich zápasech psát. Příčiny jsou různé, výsledky až v druhé řadě...Až dneska jsem konečně na našem ochozu zažíval ty staré dobré časy.

I.B sk.B: Božice - Novosedly 2:2 (2:1). Obě naše branky dal Žanek


Nastoupili jsme v pozměněné sestavě a s kvalitní lavičkou. Konečně. Krajská soutěž je přece jenom kvalitativně o stupeň výš než okresní soutěže a je třeba mít na hráče přece jenom vyšší nároky. Nejvíc jsme čekali, jak se s nečekanou situací vypořádá Vojta v brance, ve které už tuším 3 roky nestál.... Byl výborný a má velký podíl na našem bodu.



Už ve 2´ poslal Soukyč přesný centr před branku a Lovec zakončoval. Škoda, že to nějak líp nesklepl a poslal míč vysoko nad.... V 6´ házel Jura aut, Brvajs našel Žanka - a ten svým nenapodobitelným způsobem poslal míč mezi hostující tyče!!! Poprvé jsme šli letos do vedení a na ochoze i na lavičkách u hřiště zavládla spokojenost.

Hosté byli rychlí, dobře technicky vybavení a usadili se na dlouhé minuty na naší půlce. Když ve 20´ poslal Brvajs pas za obranu - zajásali jsme. Bohužel i Žankovi to bylo dlouhé. Škoda. V těchto minutách však platilo to, co jsem zaslechl na ochozu: Vy je necháte hrát! Působili jsme v té době vyčerpaně, zakopávali jsme míče a trošku jsme se hledali. Jako blesk z čistého nebe zapůsobila Romanova rána po Žankově přihrávce v 29´. Bohužel tlak hostů byl dokonán v 32´, kdy se jim podařilo srovnat na 1:1. Lavina útočících hostů nás přejela a úspěšně zakončila. Raději bez komentáře.

Jenže chvilková nepozornost hostů nás přivedla v 39´ znovu do vedení 2:1 a znovu u toho byl Žanek. První půlku už jsme nepustili  a to měl ještě Roman ve 43´ po rohu gólovou příležitost, která skončila nad...

Musíme vydržet prvních pět minut druhé půlky, tlak bude velký. Bohužel jsme nevydrželi a lehce tečovaný míč změnil ve 48´ směr k pravé tyči naší brány. Škoda. Stav 2:2 se nám už nepodařilo změnit, i když jsme si k tomu vytvořili ještě několik šancí (ty největší v 66´ a 84´). Na druhou stranu jsme utrpěli ztrátu Kamila v 51´, kdy se zranil při obranném zákroku a musel odstoupit. Taky nás zachránil Aleš, když v 73´ vykopával z prázdné branky, a Vojta v 80´, když zlikvidoval nájezd nebezpečného útočníka hostů s číslem 9.

Potěšili nás i naši střídající hráči - Číža, Lukyn Hrobár a Martin Vrba. Když k tomu připočteme výborného Romana, Honzu Zachovala, neúnavného bojovníka Lovce, taky postupně se zlepšujícího Brvajse a vlastně týmového ducha našeho mužstva.

Hosté byli mladí, rychlí, hbití, dobře fotbalově vybavení, my jsme byli chytří, technicky zdatní a měli jsme dneska ještě větší vůli po vítězství než v minulých zápasech. Je to náročné, ale naděje umírá poslední...

                        (lan)

 

Žádné komentáře:

Okomentovat