pondělí 3. října 2022

Pravda o znojemských komunálních volbách


Už je to týden, co se ve Znojmě konaly komunální volby, ve kterých jste jasně hlasovali pro změnu v našem městě a vystavili jste dosavadní radniční koalici pověstnou červenou kartu. Za poslední dobu se ale v pozadí voleb udála spousta věcí, které jsme si sami ještě před pár týdny ani neuměli představit. A jelikož se o mnoha z nich po městě už čile spekuluje, rozhodli jsme se se uvést ty nejkřiklavější případy na pravou mírou.

Jde o praktiky, které musí odmítnout každý člověk bez ohledu na své názory a politickou orientaci. Praktiky, které jsme doposud znali jen z filmů a nemají v dnešní době a dnešní situaci žádné opodstatnění. Pletichy tohoto rázu vypovídají o naprosté nesoudnosti jejich aktérů, jejich neschopnosti uznat výsledky demokratických voleb a jejich hra vabank. Asi ví, proč tak činí a o co hrají...

 

 

ZÁHADNÉ ODSTOUPENÍ DVOU KANDIDÁTŮ ZA HNUTÍ ANO

Dva kandidáti hnutí ANO odstoupili na poslední chvíli z kandidátní listiny. Právě proto existuje důvodné podezření, že jejich odstoupení provázely nestandardní okolnosti. Vyhrožování, nátlak a zastrašování. Jak to bylo doopravdy, to by měly prošetřit orgány činné v trestním řízení. Pokud by se ukázalo, že je to pravda, znamenalo by to, že se do Znojma vrátily „devadesátky“ a že chod znojemské politiky určují temné stíny v pozadí a jejich nekalé praktiky. Hnutí ANO to jednoznačně poškodilo, díky neúplné kandidátce přišlo o několik tisíc hlasů od vás, od voličů, a získalo namísto rekordních 12 mandátů o jeden mandát méně. Vůle voličů byla nepřijatelným způsobem zmařena.

 

POVOLEBNÍ VYJEDNÁVÁNÍ PŘES ČÁRU
Hnutí ANO vyhrálo i přes zmíněné fauly s jasným náskokem volby a získalo od voličů mandát na sestavení nové koalice. Dosluhující radniční koalice získala 14 mandátů, ostatní strany celkem 17 mandátů. Poražení místo respektování výsledku voleb rozehráli zákulisní jednání těžkého kalibru. Začali totiž „nakupovat“ zvolené zastupitele ze subjektů nově se rodící koalice, ať už cestou pozitivní, nebo spíše častěji negativní motivace. Znojmem tak v uplynulých dnech „létaly“ funkce, peníze a kdo ví, co ještě.

 

 

ŠŤASTNÍKŮV PODRAZ NA VOLIČE. ČÍ ZÁJEM SLEDUJE?
Jan Šťastník odešel ze zastupitelského klubu ANO krátce po volbách s odůvodněním, že je to kvůli připravované koaliční spolupráci s SPD. Při povolebních jednáních však tvrdil něco jiného, přišel s tím, že mu vadí podoba navrhované sportovní koncepce Květoslava Svobody. Opakovaně zdůrazňoval, že koalice s SPD pro něj nepřekonatelný problém není a nebude. Takže otočka o 180 stupňů. Na sociálních sítích je nyní oslavován jako hrdina (příznačně hlavně těmi, co nyní sedí na radnici). Nevíme, co je hrdinského na zneužití značky ANO k získání zastupitelského mandátu a vzápětí zběhnutí k politické konkurenci. Nevíme, co je čestného na roli "trojského koně" a zradě všech voličů, kteří takovému člověku dali svým hlasem důvěru a on je po volbách hodil obratem přes palubu. Takový zastupitel se rád staví do pozice nezařazeného, ale ve skutečnosti se stal přeběhlíkem. Pokud by Jan Šťastník opravdu jednal v duchu svého svědomí, jak tvrdí, musel by na svůj mandát zastupitele rezignovat.


MY HRAJEME FÉR A VOLIČE NEZRADÍME
Ctíme výsledky voleb a pravidla demokratického procesu. Cítíme zodpovědnost před svými voliči a současně si plně uvědomujeme zodpovědnost směrem k obyvatelům našeho města. Ve volbách jsme dostali jasný mandát. Prakticky každý třetí, kdo přišel ve Znojmě k volbám, dal důvěru právě hnutí ANO. Naši voliči si přejí transparentní radnici bez současného vedení. Nezradíme je. Budeme bojovat s nehoráznými pletichami tak, abychom naše vítězství a důvěru voličů přeměnili v reálnou politiku pro lidi, pro znojemské spoluobčany a lepší budoucnost našeho města.

 

Děkujeme za podporu!

 

                                                                                                             Hnutí ANO Znojmo 

Žádné komentáře:

Okomentovat