středa 12. října 2022

Život kolem nás. Blesková povodeň i hádanka

Přijďte v sobotu povzbudit naše
kluky...

Lidský debilismus
nebere konce, píše na svém fbc Mara a dokládá to triem fotodokumentů z naší božické přírody zaneřáděné kýmsi neznámým... Příjemnější jsou pozvánky na božické akce a další zajímavosti od nás i z okolí.


Takže nejdřív neradostný pohled do božických zákoutí:




Nabídka služby u Šebelů na Kolonce:


Ivan pořádá akci k připomínce polozapomenutého výročí. Škoda, že se Jaroslavice po sametové revoluci samy vyloučily ze spolku obcí bývalého Jaroslavicka. Je to samozřejmě složitější, protože na rozbití bývalé pospolitosti jihovýchodního Znojemska má výrazný podíl komunistický režim, který u nás v letech 1948 - 1989 vládl. Vytvořením "umělého" pohraničního okresu Mikulov vytrhl Jaroslavice z této oblasti a už nikdy se nepodařilo na dřívější blízkou spolupráci navázat. Když se po roce 1989 obnovila místní samospráva, Jaroslavice neměly zájem do vznikajícího mikroregionu vstoupit a tak vznikl další umělý spolek "mikroregion Hrušovansko". O tom, jak funguje, víme všichni své....

Příští víkend jsme zváni na Sousedský jarmark s prodejní výstavou v Jiráskově domě na božické Kolonii:


Marek zachytil kamerou bleskovou sobotní povodeň u Pajerových a kapličky až po zdravotní středisko (panský dům). Na video mrkněte na Markově fbc. Je tam i bohatá diskuze. Celkem kolem 19:30 h spadlo 10 mm srážek: 



Teplý podzim dal šanci i stáleplodícím malinám u nás na zahradě:



V pondělí ráno jsem si všiml, že se o víkendu opět po čase někomu podařilo trefit obrubník u kruhového objezdu. Živě se k tomuto problému diskutuje na mém fbc:


Nejeden z vás si určitě všiml zajímavosti na fasádě jednoho opuštěného domu v ulici ke hřbitovu v Českých Křídlovicích. K tématu se vrátím v samostatném příspěvku. I poslední německý majitel pan Johann Müllner by svůj dům asi bez problémů poznal...


A jedno parte na závěr:



 

1 komentář:

  1. Ave popelnice na olej je ve škole ale asi málo kdo to vi

    OdpovědětVymazat