neděle 24. října 2010

Fotbal: Sychravý říjnový víkend


Komentáře k tomuto kolu píšu v neděli odpoledne. Protože jsem se byl dopoledne podívat na zápas našich žáků, vím, jak tam dneska venku je: Pod psa! Včerejší utkání jsem neviděl (to okresní bylo z naší strany taky „pod psa“), béčko nehrálo, jelikož to Macky před časem zabalily, přípravku píše Martin, a tak bude zpravodajství tentokrát takové skromnější.

OP: Tasovice B - Božice 10:1 (4:0)
23.10.2010 SO 14.30 HR: Vařacha AR: Krula
Z osobních důvodů jsem na zápas nejel. Byl jsem mj. na pohřbu jednoho ze zakladatelů novodobého božického fotbalu pana Miroslava Jandáska,roč.1924, s nímž mě mj.pojila spolupráce na jedné kapitole z předválečné historie Božic, o níž také budu znovu zanedlouho psát.
Původně jsem o zápasu ani psát nechtěl. Výsledek hovoří jasně a je nepříjemnou kaňkou na našem účinkování v okresním přeboru. Nejde však jenom o výsledek a já se necítím kompetentním rozebírat interní záležitosti oddílu na tomto fóru.
Naštěstí jsme dali aspoň čestný gól – na 6:1 snižoval Pavel „Lopík“ Ležák. Dvě branky domácích přistály v naší svatyni z kopačky Lukáše Dítěte, nejlepšího střelce Božic v loňské sezoně.
Sestava: Urban – Nevěčný, Švestka, Kubíček, Zb. Horký – Koláček, Kudlička, Šotkovský, Michal Topolčan – Ležák, Martin Topolčan. Střídal Dan (Do Xuan Truong) Martina Topolčana.

IV.C: nehrálo se, Mackovice odstoupily ze soutěže


OS. B dorostu: Olbramovice - Božice 0:6 (0:3)
23.10.2010 SO 14.30 HR: Zemánek
S navrátivšímse Evženem Egnerem a všemi oporami v sestavě  podali naši hráči proti slabému soupeři dobrý výkon a s chutí si i zastříleli. 3 branky vsítil Evžen, dvě přidal David Mlčúch a jednou se trefil Sláva Urban. Škoda, že někdo z dorostenců nehrál raději za oslabené áčko, potřebovalo je jako soli!


OP žáků: Božice – Jevišovice 1:1 (0:0)
 24.10.2010 NE 10.00 HR: Roman Himal
Když brzy po zahájení druhého poločasu daly Jevišovice pěkný vedoucí gól, obávala se hrstka našich příznivců nejhoršího. Hrálo se středem, po křídlech vůbec nebo nepřesně. Naštěstí asi po 20 minutách jsme se do šance dostali a Michal Švéda dopravil míč do sítě hostů a vyrovnal. Jevišovická devítka a desítka to sice ještě několikrát zkusily změnit, ale přijatelnou remízu jsme nakonec ubránili.


OS. B přípravek:
Prosiměřice - Božice 24.10.2010 NE 9.00 HR: Nikolai P
Prosiměřice - Božice 24.10.2010 NE 10.00 HR: Nikolai P
Komentáře k oběma utkáním napíše Martin Vařeka na http://fotbalbozice.blogspot.com/


Odložené zápasy:
OP: IE Znojmo B- Božice
28.10.2010 ČT st.sv. 10.15 HR: Šrámek AR: Maar, Hačecký


OP žáků: Blížkovice - Božice
28.10.2010 ČT st.sv. 12.30 HR: Laštůvka

                                                                                                          Zpracoval Ladislav Nevrkla

1 komentář:

  1. Omlouvám se, ale zapomněl jsem uvést, že zraněného Jiřího Kubíčka vystřídal od začátku 2.půle Jaromír Jandásek.

    OdpovědětVymazat